Gigi Becali a fost sunat de jurnaliștii de la BBC. Ce întrebare arzătoare au putut să îi pună

Gigi Becali a fost sunat de jurnaliștii de la BBC. Ce întrebare arzătoare au putut să îi pună
Gigi Becali este convins că va câștiga toate procesele pe care le mai are cu cei de la CSA Steaua

Gigi Becali a fost sunat de jurnaliștii de la BBC. Problema divizării clubului care, în 1986, câștiga Cupa Campionilor, a fost subiectul unui articol amplu publicat de prestigiosul post britanic. Gigi Becali a fost întrebat despre situația proceselor privind atribuirea mărcii „Steaua”, iar latifundiarul a dat un răapuns în stilul său obișnuit.

Gigi Becali a fost sunat de jurnaliștii de la BBC

Gigi Becali a fost sunat de jurnaliștii de la BBC. Situația ciudată în care a ajuns clubul care a câștigat, în 1986, Cupa Campionilor Europeni, actuala Champions League, a fost subiectul unui amplu material realizat de prestigiosul post britanic. Patronul FCSB a fost prezentat în articol drept un fost cioban care a ajuns un magnat al proprietăților.

În 2003, Becali a cumpărat majoritatea acțiunilor societății de la Viorel Păunescu. Acum 7 ani, prin străduința lui Florin Talpan, juristul CSA Steaua, Gigi Becali pierdea în instanță dreptul asupra mărcii „Steaua”. Ea a rămas echipei militare cu sediul în Ghencea.

Gigi Becali a mai fost dat în judecată și pentru folosirea ilegală a numelui „Steaua” între anii 2003-2017. Clubul militar solicită 37 de milioane de euro despăgubiri, iar procesul încă nu s-a încheiat. Mai există un proces, încă nefinalizat definitiv, cu privire la palmaresul fostei câștigătoare a Cupei Campionilor.

Ce întrebare arzătoare au putut să îi pună

Gigi Becali a fost chestionat de realizatorul articolului de la BBC pe tema proceselor cu CSA Steaua. Latifundiarul a răspuns în stilul obișnuit, menționând că a vrut mai mult să și râdă de cei de la clubul militar. El a declarat că e sigur că, într-un final, el va câștiga lupta juridică pentru siglă, nume și palmares, cu toate că preferă actuala denumire a echipei sale.

„Am vrut doar să râd de ei. Echipa Armatei nu are niciun viitor. Trebuie să-și schimbe forma de organizare și nu o pot face. Acea echipă cheltuie banii statului degeaba. Nu pot să joace fotbal profesionist. Vom câștiga proces după proces. Sincer, îmi plac mai mult nouă sigla și noul nume, dar contează pentru fani să le recuperăm și cred că tribunalul ne va da dreptate în cele din urmă. Sunt optimist că numele se va întoarce la mine”, a declarat Gigi Becali pentru BBC.

Articolul mai detaliază și rivalitatea dintre Steaua și Dinamo în perioada comunistă, dar și evoluția echipei din Ghencea după 1990. În luna iunie 2021, instanța a decis împărțirea, practic, la trei, a palmaresului clubului roș-albastru. CSA Steaua a primit trofeele din perioada 1947-1998, iar FCSB pe cele de după 2003.

Însă, titlurile din perioada 1998-2003 au rămas „în aer”, iar acestea nu se află, oficial, nici la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, nici la FCSB, ci la Asociația Fotbal Club Steaua. Este vorba despre un titlu național, o Cupă a României și două Supercupe ale României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI