Gigantul nemţesc care face investiţii serioase în România. Este vorba de zeci de milioane de euro şi sute de locuri de muncă

Gigantul nemţesc care face investiţii serioase în România. Este vorba de zeci de milioane de euro şi sute de locuri de muncă
O companie din Germania face investiții uriașe în România: se fac angajări importante.

Un gigant nemțesc face investiții serioase în România. Românii au parte de vești foarte bune pentru că se anunță angajări importante. Cei care își doresc să își găsească un loc de muncă sau să își schimbe job-ul au acum ocazia să o facă. Compania din Germania a ales țara noastră pentru a face o investiție de zeci de milioane de euro. Mai mult decât atât, salariile nu sunt nici ele de neglijat. Iată mai multe detalii!

Compania din Germania care face investiții în România: se fac angajări

Românii care se gândesc să își găsească sau să își schimbe locul de muncă au acum ocazia să lucreze pentru o companie gigant din Germania. Gigantul nemțesc a făcut o investiție uriașă de zeci de milioane de euro, iar acum urmează să se facă angajări pe bandă rulantă.

Mai mult decât atât, salariile nu sunt deloc de neglijat. Concret, o companie gigant din Germania deschide un sediu în Brașov, unde face o investiție de 40 de milioane de euro. Aceasta produce componente pentru electrocasnice și oferă salarii bune. Sunt promise 200 de locuri de muncă până în anul 2024, după finanțare.

Compania în cauză are intenția de a deschide un centru de cercetare și un sediu pentru producție în Brașov. Centrele de producție și cercetare vor fi construite de CTP, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori pe plan local.

,,Pe lista scurtă s-au aflat România, Serbia şi Bulgaria”

Patronul Diehl Controls a oferit câteva detalii despre proiectul uriaș și a susținut că atunci când a ales unde să facă această investiție a avut o listă cu 20 de țări, iar pe lista scurtă s-a aflat România, alături de Serbia și Bulgaria. În cele din urmă, țara noastră a învins.

Afaceristul a fost surprins de deschiderea oamenilor pentru noi oportunități, dar și de faptul că în zonă se află o universitate. Cu siguranță unii români sunt extrem de încântați de veștile foarte bune mai ales în această perioadă a scumpirilor când mulți se gândesc la locuri de muncă mai avantajoase.

,,Am avut 20 de ţări pe listă, însă pe lista scurtă s-au aflat România, Serbia şi Bulgaria, dar Braşovul a fost câştigător. Spaţiul din Braşov ne-a convins, fiind aproape de oraş, unde există o universitate şi deschidere din partea autorităţilor, acestea ne-au convins să alegem România.

Este un oraş important şi am colaborat cu partenerii noştri pentru a înţelege mai bine piaţa locală”, a declarat Josef Fellnner, într-o conferință de presă.

Urmăriți Playtech.ro și pe