Gigantul irlandez care vine în România. Vor fi 1.000 de angajări, se caută specialiști

Gigantul irlandez care vine în România. Vor fi 1.000 de angajări, se caută specialiști
Gigantul irlandez anunță deschiderea unui studio pe plaiuri mioritice

Este posibil să fi auzit numele unor jocuri populare, cum ar fi PUBG, GTAV Vice City și Candy Crush. Vă gândiți la modul în care jocurile câștigă bani? Industria jocurilor este în creștere rapidă, inclusiv în 2022. Conform datelor, valora 90 de miliarde de dolari doar în 2019. Dar, această industrie de miliarde de dolari se bazează și pe furnizorii de servicii tehnice și creative. Printre cei aflați în acest domeniu se numără și gigantul irlandez care vine în România. Conform estimărilor, intrarea sa pe piața românească va aduce cel puțin 1.000 de locuri de muncă, fiind în căutare de specialiști.

Cine este gigantul irlandez care vine în România

Pentru cei care activează în această industrie de miliarde de dolari, numele gigantului irlandez Keywords Studios este deja unul cunoscut. Compania este un furnizor internațional de servicii tehnice și creative pentru industria mondială a jocurilor video.

Compania a fost înființată în 1998 și are în prezent peste 70 de unități în 23 de țări. Ca parte integrantă a companiei, au fost deschise sucursale în Asia, Australia, America și Europa. Toate sucursalele oferă o gamă de servicii integrate de creație artistică.

Oferă și servicii de marketing, dezvoltare de jocuri, testare, localizare, servicii audio și de asistență. Majoritatea serviciilor oferite sunt pentru jucători în peste 50 de limbi și pe nu mai puțin de 16 platforme de jocuri. Prin aceste servicii, gigantul irlandez Keywords Studios deține o bază de peste 950 de clienți de top din întreaga lume.

Keywords Studio anunță deschiderea unui studio pe plaiuri mioritice

Conform unui material publicat de gigantul irlandez chiar astăzi, se anunță deschiderea unui studio la București. Demersul vine după ce compania a achiziționat AMC  Ro Studio, o companie românească, tot furnizor de servicii, mai exact erau specializați în grafica 3D pentru jocuri video. Deschiderea noului studio din București, vine la câteva luni de la deschiderea altor trei astfel de centre, la Dublin, Paris și Katowice, se mai arată în comunicatul emis de gigantul irlandez.

„Keywords Studios are o experiență vastă pe întreg ciclul de dezvoltare a jocurilor. Avem experiență, de la dezvoltare la testare, lansare pe piață și suport post-lanțare. Furnizăm multe dintre aceste servicii de aproape 25 de ani pentru unele dintre cele mai importante companii de jocuri din lume.

Am colaborat cu companii, precum Activision, Blizzard, Bethesda și Electronic Arts. Dorim să contribuim la dezvoltarea industriei din România. Oferim oamenilor posibilitatea de a da o mână de ajutor în dezvoltarea unora dintre cele mai populare jocuri din lume.

De asemenea, acest studio va contribui și mai mult la creșterea bazinului global de talente al Keywords. Acesta se ridică la peste 12.000 și crește pe zi ce trece.”, a declarat Vlad Alexandru, Head of Studio la Keywords în România.

Pentru împătimiții de jocuri video, se știe că gigantul irlandez Keywords Studios a oferit servicii de dezvoltare pentru titluri de top. Putem menționa de exemplu, jocurile „Star Wars Jedi: Fallen Order”, „Doom Eternal”, „Mass Effect”, „Gears of War”, „Mortal Kombat, „Tomb Raider”, „Mafia”, și multe altele.

Urmăriți Playtech.ro și pe