Țara unde copiii au voie jocuri online doar 3 ore pe săptămână. Este ilegal mai mult

Țara unde copiii au voie jocuri online doar 3 ore pe săptămână. Este ilegal mai mult
În plus, ei au voie să se joace online doar vinerea și în weekend

Există o țară în care copii se pot juca pe calculator doar trei ore pe săptămână. Companiile au primit deja indicații despre ce să facă, iar legea a fost implementată.

Copiii au voie la calculator doar vinerea și în weekend

Copiii au voie să se joace online doar trei ore pe săptămână, asta după ce problema dependenței la copii a devenit una gravă.

Tot mai mulți copii devin dependenți de jocuri online și își petrec o mare parte din viață în mediul virtual.

Autoritățile din China au decis să rezolve problema dependenței de jocurile online. Astfel, au făcut un proiect de lege care a fost aprobat luni.

Conform autorităților chineze, copiii se pot juca online doar trei ore pe săptămână – câte o oră în zilele de vineri, de weekend și de sărbători, în intervalul 20:00-21:00.

Reglementările au fost deja publicate, potrivit agenției de știri Xinhua. Companiile de jocuri nu mai au voie să ofere servicii de orice formă utilizatorilor sub vârsta de 18 ani, în afara intervalului respectiv. De asemenea, astfel de companii trebuie să se asigure că au sisteme sigure de verificare a numelor reale, potrivit autorității de supraveghere a jocurilor video din China.

China a luat măsuri privind restricționarea orelor pe care copiii le stau la calculator

De altfel, nu este prima oară când se iau măsuri pentru restricționarea orelor pe care copiii le petrec în fața calculatorului.

Autoritățile chineze au limitat anterior durata la trei ore pe zi în vacanță sau o oră și jumătate în alte zile.

Liderii chinezi au criticat autoritățile de la Washington pentru modul dezastruos în care a fost pusă în aplicare retragerea armatei SUA din Afganistan, spunând că ar avea priorități de politică externă egoiste.

„SUA pot, fără motiv, să intervină militar într-o ţară suverană şi nu trebuie să fie responsabile pentru suferinţa oamenilor din acea ţară.

SUA pot, în mod arbitrar, denigra, suprima, constrânge şi intimida alte ţări fără să plătească vreun preţ”, a afirmat Wang Wenbin într-o informare de presă.

La întâlnirea ONU, China a cerut ca SUA, Marea Britanie și alte țări să fie „trase la răspundere pentru încălcarea drepturilor omului de către armatele acestora în Afganistan”.