08 iul. 2022 | 21:18

Gigantul din România care și-a vândut toate magazinele alimentare. Acum mai există doar chirie

News
Gigantul din România care și-a vândut toate magazinele alimentare. Acum mai există doar chirie
Gigantul din România care și-a vândut toate magazinele alimentare.

Care este gigantul din România care și-a vândut toate magazinele alimentare. Acesta a semnat contractul de vânzare a Cluj Napoca Estate SRL, societatea ce deține spațiul hipermarketului Cora din Cluj-Napocacătre Studium Green, un dezvoltator imobiliar din Cluj deținut de omul de afaceri Dorin Bob.

Gigantul din România care și-a vândut toate magazinele alimentare

Gigantul din România care și-a vândut toate magazinele alimentare din România este Grupul Louis Delhaize, continuând să opereze hipermarketurile Cora în chirie. Astfel, tranzacția urmează celei de la finalul lui decembrie 2021, când Grupul Louis Delhaize a semnat contractul de vânzare a portofoliului imobiliar din România către compania austriacă Supernova.

Supernova a achiziționat cele șase hipermarketuri Cora din țară: București – Cora Alexandriei, Cora Lujerului și Cora Pantelimon, Bacău – Cora Bacău, Constanța – Cora Brătianu și Drobeta – Cora Drobeta -Turnu Severin, dar și galeriile comerciale adiacente, conform profit.ro.

Retailerul nu își vinde însă și afacerea de bază, ci va opera în continuare hipermarketurile Cora. Denumirea centrelor comerciale o să foe schimbată în Supernova.

„Această operațiune de tip sale & lease back deschide un nou capitol în businessul de retail  al cora, deoarece ne oferă oportunitatea de a ne concentra pe dezvoltarea amprentei noastre comerciale. Am luat această decizie după ce am evaluat atent activele imobiliare din România ale grupului și o vedem ca pe un avantaj important pentru dezvoltarea locală viitoare. Vom continua să operăm hipermarketurile noastre în aceleași locații, ca și chiriași-ancoră”, a declarat Thierry Destailleur, CEO cora România.

Romania Hypermarche este compania care operează cora la nivel național. Aceasta a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 1,548 miliarde de lei, în comparație cu 1,626 miliarde de lei, rulaj înregistrat în anul anterior, darși pierderi de 42,929 milioane de lei, de la un profit de 4,796 milioane de lei, cât avea în 2020.

Anul trecut, Cora și-a reluat planurile de expansiune, după o pauză de aproximativ 7 ani în care nu a mai deschis niciun magazin. Grupul franco-belgian a inaugurat primul magazin în format mic, de proximitate, cu numele de Cora Urban, având deja mai multe magazine în București.

Despre Studium Green

Studium Green este un dezvoltator imobiliar din Cluj deținut de omul de afaceri Dorin Bob. Acesta a preluat un portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena, subsidiara fostei bănci italiene Veneto Banca.

Portofoliul achiziționat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diverse tipuri, printre care clădiri rezidențiale și de birouri, terenuri agricole, hoteluri și pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, în principal în orașe ca București, Cluj-Napoca și Oradea.

Tranzacția s-a semnat în luna august a anului 2021, iar transferul proprietăților din prima etapă a fost finalizat în februarie 2022. Restul proprietăților urmează să fie transferate până la sfârșitul acestui an.

Studium Green este pe piață de 17 ani, timp în care a fost implicat în dezvoltarea a 1.900 locuințe și 7.500 metri pătrați spații comerciale, lucrând și la proiectele Seasons, West Side Park și Wings din Cluj.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Vedetele din showbiz pe care românii nu le mai suportă „Nu înțeleg de ce încă sunt atât de populari (..) Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
România, izolată de Ceaușescu. De ce se temea atât de tare dictatorul
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Caută semnul pe cutie! Medicamentele pe care șoferii nu trebuie să le ia. Vor rămâne fără permis
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
TRUMP și-a găsit un nou DUȘMAN! AVANTAJUL KAMALEI Harris
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro