Gigantul din Polonia care vine să dea lovitura în România. Vrea să fie numărul 1, vor fi multe angajări

Gigantul din Polonia care vine să dea lovitura în România. Vrea să fie numărul 1, vor fi multe angajări
Compania a preluat grupul activ în România pentru suma considerabilă de 82 de milioane de euro.

Piața platformelor de rezervare servicii hoteliere din Româna, cel puțin, este pe cale să se schimbe. Recent, a avut loc o schimbare de paradigmă la una din marile companii care oferă astfel de servicii. Szallas Group a fost vândut pentru o sumă considerabilă de 82 de milioane de euro. Probabil că Szallas Group nu vă spune prea multe, dar este o companie maghiară care deține site-uri naționale de turism pentru rezervări de cazare, în Ungaria, Cehia, Polonia și, inclusiv România. Grupul a devenit acum parte integrantă din gigantul din Polonia care vine să dea lovitura în România. Vrea să fie numărul 1, pe acest segment de piață. Cu alte cuvinte vor fi multe angajări.

Wirtualna Polska, gigantul din Polonia care vine să dea lovitura în România

O veste puternică în această piață a serviciilor de rezervare a serviciilor hoteliere, Wirtualna Polska a anunțat despre primele sale achiziții în străinătate și nu orice fel de achiziții. Compania a preluat grupul Szallas pentru suma considerabilă de 82 de milioane de euro.

Szallas Group este o companie maghiară care deține site-uri naționale de turism pentru rezervări de cazare:

  • în Ungaria – szallas.hu
  • în Republica Cehă – hotel.cz
  • în România – travelminit.ro
  • în Polonia – lodging.pl

Polonezii vor să fie  numărul 1 pe piață

Această achiziție, împreună cu portalul deja prezent în portofoliul Wirtualna Polska, Nocowanie.pl, va crea cel mai mare grup care activează în domeniul rezervărilor turistice interne din Europa Centrală și de Est.

„Achiziționarea grupului Szallas este prima investiție străină, un progres în dezvoltarea Wirtualna Polska Holding.

După fuziunea cu Nocowanie.pl a noastră, se va crea cel mai mare grup de companii locale care activează în domeniul rezervărilor turistice interne din Europa Centrală și de Est.”, declară Jacek Świderski, președintele Consiliului de administrație al Wirtualna Polska Holding SA.

Grupul Szallas oferă în prezent 87.000 de unități de cazare pe cele cinci piețe pe care operează în prezent. Numai în ultimul an, conform datelor de la sfârșitul lunii iunie 2022, clienții au făcut peste un milion de rezervări cu o valoare totală de 200 de milioane de euro. Odată cu achiziția Szallas Group, Wirtualna Polska va opera peste 100.000 de facilități de cazare în cadrul portofoliului său de portaluri de turism.

Interesant este că, în anunțul său, Wirtualna Polska nu menționează site-ul holiday.pl care funcționează în cadrul holdingului său. Este vorba doar despre „Nocowanie”, care va deveni parte a Szallas Group după această tranzacție.

Actualul președinte al Nocowanie.pl, Tomasz Machała, se va alătura consiliului de administrație al grupului și va fi responsabil pentru operațiunile din Polonia. Probabil, prin urmare, Lato.pl va rămâne o marcă separată în portofoliul Wirtualna Polska.