S-a aflat care este gigantul din Marea Britanie care se extinde în România, astfel că se anunță multe angajări în țara noastră. Gigantul din Marea Britanie se extinde în țara noastră pe segmentul distribuției de materiale pentru acoperiș după ce a cumpărat afacerea de la o companie franceză. Toate detaliile, în rândurile de mai jos.
Kingspan, producătorul irlandez de materiale de construcție, proprietarul TeraSteel și Wetterbest, se extinde în România pe segmentul distribuției de materiale pentru acoperiș, în urma cumpărării afacerilor locale ale francezilor de la Onduline.
În luna februarie, Kingspan a ajuns la un acord pentru preluarea Ondura Group, proprietarul Onduline, pentru suma de 550 de milioane de euro. Tranzacția a fost aprobată acum de Comisia Europenă.
Având sediul în Franța, Ondura este furnizor de membrane pentru acoperișuri și de soluții asociate pentru acoperișuri, cu 14 unități de producție, precum și cu o rețea de distribuție în 100 de țări de pe întreg globul.
Grupul francez și-a deschis o subsidiară comercială în România în anul 1994, prin divizia Onduline de materiale profesionale pentru acoperișuri și placări. Onduline Materiale de Construcții, care are sediul în București, a obținut afaceri de aproape 11 milioane de lei în 2021, în creștere de la 10,2 milioane de lei în anul 2020.
Pierderile companiei s-au redus de la 1,26 milioane de lei la 909.000 lei. De asemenea, grupul irlandez Kingspan deține 166 de fabrici în peste 70 de țări din întreaga lume, fiind unul dintre cei mai mari jucători din industria materialelor de construcție. Kingspan a intrat pe piața românească în anul 2015, după ce a cumpărat producătorul de panouri termoizolante Megaprofil din Buziaș.
De asemenea, în anul 2020, grupul irlandez a semnat un acord pentru achiziția diviziei de produse din oțel a TeraPlast, compusă din companiile TeraSteel România, TeraSteel Serbia și Wetterbest, tranzacție încheiată în 2021. Kingspan a plătit atunci 81,6 milioane de euro, ceea ce înseamnă 373 milioane lei, în schimbul TeraSteel.
Pe de altă parte, un număr de 52.946 de imobile s-au vândut în luna iunie, la nivelul întregii ţări, cu 11.660 mai puţine faţă de luna mai, conform datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul tranzacţiilor în luna iunie este, de asemenea, cu 1.835 mai mic faţă de perioada similară a anului 2021, an pandemic.
Cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în iunie 2022, în Bucureşti, 10.616, Ilfov, 3.495 şi Braşov, 2.714. Judeţele cu cele mai puţine imobile vândute în aceeaşi perioadă sunt Călăraşi, doar 292, Covasna, doar 309 şi Teleorman, numai 313.