Politicianul din SUA care umblă cu pistolul în Congres. Și americanii sunt șocați

Politicianul din SUA care umblă cu pistolul în Congres. Și americanii sunt șocați
Lauren Boebert șochează o nație întreagă

America, toată lumea știe, este țara tuturor posibilităților. Și tot despre America se știe că are o legislație, cel puțin permisivă, când vine vorba de purtatul de armă. În Statele Unite, 32% dintre americani spun că dețin personal o armă. Aceeași statistică spune că 44%, declară că locuiesc într-o gospodărie cu arme. În acest context apare un nou senator republican, Lauren Boebert care promite să meargă cu pistolul în ședințele Congresului american.

Lauren Boebert șochează o nație întreagă

Conform presei de peste ocean, o congresmană proaspăt aleasă s-a angajat să poarte un pistol Glock în timpul mandatului său din Washington DC. Este vorba de Lauren Boebert, aleasă în Congresul american din partea partidului republican. Într-un videoclip lansat duminică, republicana Lauren Boebert este prezentată încărcând o armă înainte de a se plimba prin oraș.

”Voi purta arma în DC și în Congres. Chiar dacă lucrez acum într-unul dintre cele mai liberale orașe din America, refuz să renunț la drepturile mele.

Deci, în calitate de femeie aleg să mă protejez legal, pentru că sunt cea mai bună când vine vorba de securitate a mea.”, spune Lauren Boebert în videoclipul postat pe Tweeter.

Clipul postat de Lauren Boebert a fost vizionat de peste două milioane de ori. Șeful poliției din oraș a spus că intenționează să vorbească cu republicana Lauren Boebert despre regulile stricte privind transportul armelor de foc.

Șeful poliției din Washington DC, Robert Contee III, a declarat reporterilor: „Acea congresmană va fi supusă acelorași pedepse ca oricine altcineva care este prins pe străzile din DC purtând o armă de foc”.

Lauren Boebert, recunoscută pentru campania de port-armă

Republicana Lauren Boebert, de origine din Rifle, Colorado, a fost aleasă ca senator în colegiul Colorado, la ultimele alegeri din noiembrie. Lauren Boebert este o mamă în vârstă de 33 de ani, obișnuită să facă titluri. Este proprietarul Shooter’s Bar and Grill din Rifle, Colorado, care a apărut în presă, în 2014, pentru că a permis personalului de serviciu să poarte armă în restaurant.

Republicana Lauren Boebert, de origine din Rifle, Colorado, a fost aleasă ca senator în colegiul Colorado, la ultimele alegeri din noiembrie. Lauren Boebert deține și un restaurant în orașul natal. Localnicii spun că membrii personalului sunt încurajați să poarte în mod deschis arme, așa cum este permis în legile statului.

Lauren Boebert a făcut din nou titluri în 2019, când a participat la un miting împotriva lui Beto O’Rourke. La acel moment Beto O’Rourke se pronunța împotriva politicilor privind armele de foc. În timpul unei porțiuni de întrebări și răspunsuri a mitingului, Lauren Boebert l-a provocat pe O’Rourke cu privire la planurile sale de a lua puștile de asalt de la oameni. Problema drepturilor armelor a constituit o parte esențială a campaniei republicanei Lauren Boebert pentru alegerile din noiembrie, anul trecut.

În timp ce constituția SUA consacră dreptul poporului de a păstra și de a purta armele, regulile care guvernează acest lucru variază. Membrii Congresului au voie să păstreze armele de foc în birourile lor. În același timp au voie să le transporte în Washington DC, atâta timp cât nu sunt încărcate. Cu toate acestea, este necesar un permis pentru a transporta o armă pe străzile orașului, iar armele din alte state trebuie mai întâi înregistrate la autoritățile locale. Luna trecută, un grup de senatori democrați a propus o nouă legislație pentru a strânge regulile existente pentru membrii Congresului.

America, țara portului de armă

Conform celor mai recente date statistice furnizate de sondajul anual al criminalității Gallup, numărul celor cu arme a crescut. Sondajul a fost realizat între 30 septembrie – 15 octombrie 2020.

Rata de deținere a armelor personale variază cel mai mult în funcție de partid politic și ideologie, sex, rasă / etnie, regiune și urbanitate. Aceleași date variază și în funcție de diferențe mai mici observate în funcție de venitul gospodăriei și de starea civilă.

  • Republicanii (50%),
  • locuitorii din mediul rural (48%),
  • bărbații (45%),
  • conservatorii autoidentificați (45%),
  • consevartorii sudicii (40%).

sunt subgrupurile cele mai probabile care spun că dețin personal o armă.

  • Liberalii (15%),
  • democrații (18%),
  • americanii care nu sunt albi (18%),
  • femeile (19%),
  • rezidenții din est (21%).

sunt cei mai puțin susceptibili de a raporta proprietatea personală a armelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI