Gigantul care face angajări în România. S-a investit deja peste un milion de euro în țară

Gigantul care face angajări în România. S-a investit deja peste un milion de euro în țară
În urmă cu trei ani, unul din giganții industriei auto își anunța extinderea spre Europa de Est.

În urmă cu trei ani, unul din giganții industriei auto își anunța extinderea spre Europa de Est. Țintele companiei erau Polonia, Ungaria, România și Slovenia. În 2021, gigantul își deschidea primul showroom în țara noastră, iar acum se anunță un nou capitol. Conform datelor, s-a investit deja peste un milion de euro în țară. Cât despre gigantul care face angajări în România, putem spune că este lider pe segmentul în care activează.

Anul 2019, este momentul în care Tesla anunță extinderi în Polonia, Ungaria, România și Slovenia

Până la acest anunț, extrem de important în piața constructoare de mașini, trecuse ceva timp de când Tesla nu se mai extindea pe noi piețe. Inițial, exinderea trebuia să fie făcută până la sfârșitul anului 2019.

Constructorul auto acoperă deja cea mai mare parte a Europei, dar există încă multe piețe auto europene mai mici. Pe aceste piețe Tesla nu își vindea și nu își întreținea direct vehiculele, în principal în Europa de Est.

La începutul lui 2019, se vorbea de faptul că Tesla se extindea în Republica Cehă și Islanda, iar la începutul veri, CEO-ul Elon Musk confirma că Tesla intenționează să intre și pe alte piețe din Europa de Est.

Deși comunicatul emis atunci se referea în special la Model 3, Tesla primea deja comenzi și pentru Model S și Model X pe aceste piețe. În afară de Polonia, Tesla nu avea centre de service pe aceste piețe, dar exista deja unul planificat în Budapesta.

Primul centrul Tesla din România

Doi ani mai târziu, piața locală românească era luată prin surprindere prin deschiderea primului showroom Tesla în România.

Așadar, pe 22 februarie 2021, Teslounge București anunța deschiderea primului showroom independent dedicat mașinilor Tesla din România. Conform oficialilor, centrul este cel mai mare din sud-estul Europei, și se află în sectorul 2 al Capitalei.

Teslounge București, care importă și vinde modele Tesla în România, este doar un partener al mărcii americane Tesla. Centrul nu are nicio relație contractuală cu producătorul de EV-uri.

Peste 2.800 de mașini electrice au fost înmatriculate în România în 2020, iar peste 50 dintre acestea au fost modele Tesla, a precizat Teslounge București.

Tesla însăși a deschis la începutul lunii februarie primul său birou din București, situat într-un centru de afaceri din Sectorul 4 al Capitalei.

Tesla, gigantul care face angajări în România

După deschiderea acestui centru, pentru care s-ar fi cheltuit deja peste un milion de euro, Tesla este pus pe fapte mari în România. Conform unor informații, preluate de Profit.ro, Testa este gigantul care face angajări în România.

Sursele spun că deja este în căutare de angajați, pe plan local, care să se ocupe de vânzări, dar și de service-ul mașinilor vândute pe piața românească. Pentru fericiții posesori de modele Tesla, compania are deja implementate în Capitală, în Constannța, Sibiu , Timișoara și Pitești, stații supercharger pentru modele Tesla. Conform surselor, compania are în plan de a mai construi și în alte mari orașe astfel de stații de încărcare.