Tesla ar putea ajunge în România. Ce pregătește Musk pentru Europa de Est

Tesla ar putea ajunge în România. Ce pregătește Musk pentru Europa de Est
Foto: Tesla.com

Producătorul de mașini electrice Tesla se pregătește să se extindă cam în toată Europa, așa că, cel puțin teoretic, ar putea ajunge și în România.

Tesla, compania lui Elon Musk, se pregătește să aducă rețeaua Supercharger, adică stațiile de încărcare rapidă, în mai multe țări europene, astfel încât să acopere cam 99% din continent.

Deocamdată, are o prezență activă doar în vestul continentului, în timp ce în regiune e prezentă doar în Slovacia, Ungaria, Slovenia și Croația.   România, Bulgaria și Serbia au fost ocolite până acum, dar din 2015 situația se va schimba.

Primele orașe românești în care ar putea fi instalate stații de încărcare rapidă Tesla sunt Brăila, București și Craiova.

Mașinile electrice, o raritate în România

Producătorul  Tesla va ajunge și în România în momentul în care se va justifica o investiție de felul acesta.  Deocamdată, numărul electricelor din țara noastră e de ordinul sutelor.

De exemplu, în luna ianuarie au fost înmatriculate doar 35 de vehicule 100% electrice.  E drept că, deocamdată, nici nu există infrastructură de încărcare.

Dacă ai o mașină electrică și pleci la un drum de câteva sute de kilometri, sunt mari șanse să rămâi în drum pentru că nu ai unde să-ți încarci bateria.