Gică Popescu, mesaj pentru Ianis Hagi înainte de finala Europa League: „E rândul tău”. Ce șanse are mijlocașul român să joace la Rangers VIDEO

Gică Popescu, mesaj pentru Ianis Hagi înainte de finala Europa League: „E rândul tău”. Ce șanse are mijlocașul român să joace la Rangers VIDEO
Gică Popescu i-a transmis un mesaj emoționant lui Ianis Hagi înainte de finala Europa League în care e implicată și formația fiului „Regelui”

Gică Popescu, mesaj pentru Ianis Hagi înainte de finala Europa League. Fostul căpitan al naționalei, actual președinte la Farul Constanța, cucerea acum 22 de ani Cupa UEFA cu Galatasaray, alături de Gică Hagi. Miercuri, 18 mai, echipa fiului „Regelui”, Rangers, va juca ultimul act al aceleiași competiții, denumită acum Europa League, contra celor de la Eintracht Frankfurt. Gică Popescu a ținut să-i transmită lui Ianis Hagi o încurajare specială chiar dacă șansele ca acesta să joace sunt minime.

Gică Popescu, mesaj pentru Ianis Hagi înainte de finala Europa League

Gică Popescu, mesaj pentru Ianis Hagi înainte de finala Europa League. Acum 22 de ani, actualul președinte de la Farul câștiga Cupa Uefa, actuala Europa League, în tricoul lui Galatasaray, alături de Gică Hagi. Echipa celor doi români s-a impus în fața celor de la Arsenal, după loviturile de departajare, cu 4-1.

Gică Popescu a transformat penalty-ul decisiv, care a dus în istorie clubul de pe malul Bosforului. Galatasaray a rămas singura echipă din Turcia care a câștigat o cupă europeană. În acel meci, ce s-a disputat la Copenhaga, Gică Hagi a fost eliminat direct, în prelungirile partidei, de către arbitrul spaniol Antonio López Nieto. La 22 de ani de atunci, fiul „Regelui” e aproape de aceeași performanță cu a celor doi foști mari fotbaliști români.

„ E rândul tău”

Gică Popescu i-a transmis un mesaj emoționant lui Ianis Hagi, cu titlul „E rândul tău, Ianis!”.

„E rândul tău, Ianis!

„Azi se împlinesc 22 de ani de când am câștigat Cupa UEFA cu Galatasaray. Singurul trofeu european cucerit de o echipă din Turcia. Îl aud și azi pe Fatih Terim: „Bați, Popi?”. „Da. Al patrulea”.

Nu aveam cum să știu că acel penalty va fi și cel decisiv. Mâine, Glasgow Rangers, echipa la care joacă Ianis, va juca la Sevilla finala Europa League. Nu va juca, fiind accidentat, dar îi urez să ne urmeze”, a transmis Gică Popescu, pe Facebook.

Ianis Hagi a fost nevoit să stea „pe bară” timp de câteva luni din cauza gravei accidentări suferite la ligamentele încrucișate de la genunchiul drept, în ianuarie. El a urmat un program intensiv de recuperare, uimindu-i chiar și pe medici cu progresele sale, conform Playsport.

Ianis Hagi a lansat de curând un serial cu mai multe episoade, intitulat „Revenirea” în care povestește experiența dură a accidentării, dar și a luptei pentru întoarcerea pe gazon.

Ce șanse are mijlocașul român să joace la Rangers

„Brusc, fără să mă aștept, totul se oprește. În acest sezon, sportul pe care îl iubesc m-a făcut să mă confrunt cu una dintre cele mai mari provocări din viața mea. Efort. Sacrificiu. Credință. „The Comeback” („Revenirea”) va fi o serie de episoade în care vă voi arăta procesul meu de recuperare, din momentul accidentării și până la revenirea pe teren”, a scris Ianis Hagi la descrierea primului episod.

Deși sunt șanse minime ca Ianis Hagi să joace vreun minut în finala Europa League, jurnaliștii scoțieni nu exclud o asemenea surpriză. Aceștia se bazează pe faptul că fotbalistul român a fost surprins la o ședință foto a echipei, în echipamentul cu care Rangers va evolua în finala cu Frankfurt, de la Sevilla.

Glasgow Rangers va juca finala Europa League în compania germanilor de la Eintracht Frankfurt. Partida va avea loc miercuri, 18 mai, de la ora 22:00, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla.