Gică Hagi vrea să vândă Farul. „Pretențiile lui sunt modeste”

Gică Hagi vrea să vândă Farul. „Pretențiile lui sunt modeste”
Gică Hagi deține aproape 90% din acțiunile clubului Farul Constanța unde este și antrenor

Gică Hagi vrea să vândă Farul. „Regele” are planuri mari pentru formația la care este acționar majoritar, dar și antrenor. După fuziunea de vara trecută cu Viitorul, gruparea de la malul mării a reușit să intre în play-off-ul Ligii 1, n-a putut să se claseze și pe un loc care să-i asigure calificarea într-o cupă europeană. Un alt acționar al grupării dobrogene a devăluit intenția lui Gică Hagi de a vinde o parte din acțiunile pe care acesta le are.

Gică Hagi vrea să vândă Farul

Gică Hagi vrea să vândă Farul. Vara trecută făcea valuri vestea fuziunii Viitorului cu Farul Constanța. Acționar majoritar al grupării a devenit Hagi, cu 89,90% din acțiuni, conform ziuaconstanța.ro. Ceilalți acționari sunt Ciprian Marica, 10 % și Zoltan Iasko, 0, 10%.

Gică Hagi s-a reîntors în acest sezon și pe banca tehnică. El a condus echipa în play-off-ul Ligii 1, în primul an de la „renașterea” Farului. Dar dobrogenii n-au reușit să ocupe un loc care să le permită calificarea într-o cupă europeană ori măcar la barajul pentru accederea în Europa. Farul a terminat campionatul abia pe locul 5, la 3 puncte în urma celor de la Voluntari.

„Pretențiile lui sunt modeste”

Gică Hagi dorește să ducă Farul la alt nivel, vrea ca echipa să fie mai competitivă. Dar, pentru așa ceva este nevoie de un buget mult mai mare. Ciprian Marica, fostul internațional și actual acționar minoritar al clubului, a dezvăluit că Hagi vrea să vândă o parte din acțiunile pe care le are.

„Gică Hagi se gândea (n.r. – să vândă) la pachete de 10% împărțite la 10 acționari sau la un fond de investiții care să poată cumpăra mai multe acțiuni. Mare parte din bani se dorește a fi investiți în echipă. Pretențiile lui Gică Hagi sunt, în opinia mea, modeste. Nu-și dorește „avioane”. Ci ca echipa să fie consolidată, să aibă mai mulți piloni de susținere.

Gică își dorește să fie acționar minoritar. În ultimii şase ani, Farul este pe profit. Trebuia să ne menținem standardul acesta, trebuie să reușim să fim competitivi. Avem nevoie să vindem jucători, nu ne permitem să-i ținem atunci când au o ofertă”, a declarat Ciprian Marica la Pro Arena.

Gică Hagi a avut în intenție să-și vândă acțiunile și vara trecută, dar acest lucru nu s-a concretizat. Ulterior, el a fost ofertat de FRF pentru postul de selecționer. „Regele” a fost nevoit să decline propunerea tocmai din cauza statutului de patron al unei echipe din Liga 1, pentru a evita un conflict de interese.

Recent, Hagi a fost bulversat de vestea că UEFA nu a acordat echipei sale licență pentru cupele europene. Chiar dacă a ratat participarea în aceste competiții, fostul căpitan al naționalei a susținut că fuziunea Viitorul-Farul a fost făcută cu respectarea tututor legilor și normelor în vigoare. Farul va contesta la TAS decizia UEFA.