Gică Hagi, la un pas de o mare echipă. Cine îl vrea pe „Rege” pe banca tehnică

Gică Hagi, la un pas de o mare echipă. Cine îl vrea pe „Rege” pe banca tehnică
Gică Hagi este foarte aproape să revină pe banca tehnică a unei mari echipe din Europa

Gică Hagi, la un pas de o mare echipă. „Regele” fotbalului nostru a fost unul dintre invitații specială ai lui Adrian Mutu la meciul de retragere al „Briliantului” desfășurat, duminică seară, la Cluj. Cei doi „decari” ai naționalei sunt și golgheterii „all-time” ai „tricolorilor”, cu câte 35 de reușite fiecare. Hagi a arătat, la 57 de ani, că încă a rămas un magician al balonului, dar surpriza a venit ulterior, pentru antrenorul Gică Hagi.

Gică Hagi, la un pas de o mare echipă

Gică Hagi, la un pas de o mare echipă. Antrenorul-patron de la Farul nu a lipsit de la meciul ce a marcat retragerea ca jucător a lui Adrian Mutu. „Regele” a făcut spectacol ca jucător, dând o pasă de gol și având multe execuții ce au încântat publicul de pe Cluj Arena.

Gică Hagi a rămas, alături de Adi Mutu, golgheterul „all-time” al naționalei, fiecare adunând câte 35 de goluri. „Regele” a impresionat și cu șut superb de la 25 de metri, scos în extremis de portarul echipei stelelor mondiale, Sebastian Frey. Execuția a fost remarcată și de cei de la Galatasaray, clubul unde jucătorul Hagi a scris istorie. Ei au realizat un colaj video cu șutul din meciul de la Cluj și cel din partida jucată cu Monaco, în 2000, în grupele Ligii Campionilor.

Cine îl vrea pe „Rege” pe banca tehnică

Gică Hagi are parte de o veste uriașă, după ce luminile evenimentului de la Cluj s-au stins. Antrenorul român este dorit chiar de gruparea Cim Bom, care vrea să-l demită pe Domenec Torrent. Asta, în condițiile în care clubul are, din week-end-ul trecut, un nou președinte în persoana lui lui Dursun Ozbek (73 de ani).

Gică Hagi ar putea reveni la Galata, după ce a mai antrenat de două ori gruparea de pe malul Bosforului, în perioadele martie 2004 – mai 2005 și octombrie 2010 – martie 2011. Atunci, el nu a reușit să obțină decât o Cupă a Turciei. La echipa turcă evoluează și Alexandru Cicâldău (24 de ani) și Olimpiu Moruțan (23 de ani). După înlocuirea, în iarnă, a lui Fatih Terim cu Domenec Torrent, aceștia nu au mai primit multe șanse la echipă.

Conducerea lui Galatasaray a alcătuit deja o listă de posibili înlocuitori, pe care figurează și numele lui Gheorghe Hagi, antrenorul de la Farul, scrie presa din Turcia. Jurnaliștii de la Fanatik au precizat chiar că Gheorghe Hagi are „visul” de a o antrena din nou pe Galatasaray.

Ar fi la al treilea mandat la Galatasaray

Alături de Gheorghe Hagi, pe lista lui Galatasaray mai figurează Igor Tudor, care s-a despărțit de Verona, și care și-ar fi manifestat deja dorința de a veni în Turcia, și Okan Buruk, liber de contract din ianuarie 2021, când a plecat de la Istanbul Bașakșehir.

Gică Hagi este tentat să o părăsească pe Farul și să revină la gruparea din Istanbul.

„Sunt tentat să merg la Galatasaray! O echipă unde suporterii își doresc performanță, își doresc din nou să fie un nume important în Europa. Galata are un loc special în inima mea. Sufăr mereu când îi văd la mijlocul clasamentului”, a fost mesajul pe care Hagi l-a transmis mereu apropiaților, conform gsp.ro.

În cazul în care Hagi va semna în perioada viitoare cu turcii de la Galatasaray, „Regele” are o listă scurtă pentru antrenorii care să-i ia locul la Farul. Marele favorit este bunul său prieten, Costel Gâlcă (50 de ani), mai scrie sursa citată. Acesta e liber de contract din februarie 2022, când a fost dat afară de la Al Hazem, din Arabia Saudită.