Gică Hagi a dat lovitura la Farul. Ce fotbaliști cu greutate a reușit să ia, fără să plătească un ban!

Gică Hagi a dat lovitura la Farul. Ce fotbaliști cu greutate a reușit să ia, fără să plătească un ban!
Gică Hagi își întărește echipa în speranța realizării unui sezon viitor mai bun decât cel abia încheiat în care Farul a terminat pe locul 5

Gică Hagi a dat lovitura la Farul. „Regele” are planuri mari pentru echipa constanțeană, după ce a ratat obiectivul de a juca în preliminariile unei cupe europene. Farul a încheiat play-off-ul pe locul 5, lucru ce n-a fost pe placul managerului-patron. Gică Hagi s-a grăbit să-și întărească lotul, aducând pe gratis trei jucători într-o singură zi, doi dintre ei adunând împreună 76 de selecții la naționala României.

Gică Hagi a dat lovitura la Farul

Gică Hagi a dat lovitura la Farul. „Regele” vrea ca echipa sa să facă o figură mai frumoasă în viitorul sezon al Ligii 1. Echipa constănțeană a terminat play-off-ul pe locul 5 și n-a reușit să obțină un loc care să-i asigure prezența într-o cupă europeană.

Hagi are de gând să vândă o bună parte din acțiunile pe care le deține la Farul. La ora actuală, el are aproape 90% din acestea.

„Gică Hagi se gândea (n.r. – să vândă) la pachete de 10% împărțite la 10 acționari sau la un fond de investiții care să poată cumpăra mai multe acțiuni. Mare parte din bani se dorește a fi investiți în echipă. Pretențiile lui Gică Hagi sunt, în opinia mea, modeste. Nu-și dorește „avioane”. Ci ca echipa să fie consolidată, să aibă mai mulți piloni de susținere. Gică își dorește să fie acționar minoritar”, a declarat Ciprian Marica, unul dintre acționarii minoritari ai Farului, la Pro Arena.

Ce fotbaliști cu greutate a reușit să ia, fără să plătească un ban!

Gică Hagi vrea să-și întărească lotul pe care-l are la dispoziție. Astfel, el a reușit să transfere trei jucători într-o zi. Și nu oricum, ci pe gratis, în condițiile în care cota lor de piață totală, conform Transfermarkt, este de 1,150 milioane de euro

”Farul Constanța a obținut astăzi semnătura a trei jucători care vor evolua pentru clubul nostru din sezonul 2022-2023. Fundașul Romario Benzar și mijlocașii Gabriel Torje și Kevin Doukoure au semnat contracte valabile pentru următorii doi ani cu formația alb-albastră !

Romario Benzar (30 ani) este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, are 19 selecții pentru naționala României, iar în ultimul sezon a fost legitimat la formația italiană Lecce.

Gabriel Torje (32 ani) are 57 de selecții și 12 goluri pentru naționala României, iar în sezonul recent încheiat al Ligii 1 a reușit 6 goluri și 3 pase decisive.

Kevin Doukoure este un ivorian în vârstă de 23 de ani, 1,78m, evoluează ca mijlocaș central, iar în ultimii ani a jucat în Slovenia, la Tabor Sezana”, se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al celor de la Farul.

Au o cotă de piață de peste 1,1 milioane de euro

Gică Hagi l-a readus acasă pe Romario Benzar, care a tot făcut „naveta” între Viitorul/Farul și echipe din Serie B din Italia. Ajuns la 30 de ani, fundașul dreapta este cotat la 500.000 de euro. Pe de altă parte, Gabi Torje revine sub comanda celui care l-a descoperit și l-a debutat în Liga 1, la doar 16 ani, pe vremea când Hagi antrena Politehnica Timișoara. Micuțul mijlocaș tocmai a părăsit-o pe Dinamo și are o cotă de piață de 350.000 de euro.

Hagi va miza și pe mijocașul ofensiv ivorian Kevin Doukoure. Acesta are o cotă de 300.000 de euro. Între 26 iunie şi 6 iulie, alb-albaștrii îşi vor continua pregătirea la Poiana Braşov, unde vor disputa şi patru sau cinci partide amicale în compania unor adversari care vor fi anunţaţi în perioada următoare. Înaintea startului în noua ediţie, programat la data de 16 iulie, Farul va disputa un ultim joc de pregătire, cel mai probabil împotriva unei formaţii puternice din străinătate.

Foto: Facebook/Farul Constanța