06 nov. 2023 | 15:39

Gheorghe Turda, despre umilința trăită la Iași de Irina Loghin: ”Era aplaudată, acum o dau jos de pe scenă?”. Cine o amenință cu tribunalul pe solistă? EXCLUSIV

EXCLUSIV
Gheorghe Turda, despre umilința trăită la Iași de Irina Loghin: ”Era aplaudată, acum o dau jos de pe scenă?”. Cine o amenință cu tribunalul pe solistă? EXCLUSIV
Gheorghe Turda, despre umilinta trăită la Iași de Irina Loghin

Solista Irina Loghin (84 de ani) are de partea ei întreaga suflare a muzicii populare, după umilința trăită, zilele trecute, la Iași. Gheorghe Turda sare în apărarea Irinei Loghin, în disputa ei cu gazda show-ului, o prezentatoare de la Radio România Iași, care i-ar fi întrerupt brusc recitalul: ”Dureros!”, spune artistul, în exclusivitate pentru Playtech Știri. Și Constantin Enceanu consideră regretabilă situația.

Ce a pățit, de fapt, Irina Loghin, la spectacolul de la Iași?

Irina Loghin suține că a trăit, zilele trecute, cea mai mare umilință, pe plan profesional, în cei peste 60 de ani de activitate artistică. Recitalul ei, susținut la Iași, în cadrul spectacolului aniversar ”Ion Macovei – 50 de ani de cântec”, i-a dat, la propriu, palpitații.

Nu se aștepta ca, la notorietatea ei, la tot ce a făcut pentru muzica românească, să părăsească scena în lacrimi, după ce gazda show-ului, Doina Baciu, i-ar fi întrerupt brusc prestația, cu intenția de a face loc și altor artiști, din noua generație.

Reacția Irinei Loghin, după ce a fost umilită pe scenă

Irina Loghin, ”Regina muzicii populare românești”, a vorbit despre această situație care i-a uimit și îndurerat și pe spectatorii din sală:

”Eu nu vreau să ia amploare acest conflict. Ce pot să zic? Lumea este așa cum este! Eu nu am nicio vină. Eu m-am dus acolo ca să fac un program, a fost public plătitor, iar biletul a costat destul de mult. A intrat, la un moment dat, o cucoană peste mine, nu știu cine era. Toată sala a huiduit-o, să mă dea afară.

Mă întâlnesc rar cu asemenea conflicte. Eu cântam și ea a venit și m-a dat, pur și simplu, afară din scenă. Am înțeles că e de la Radio. Eu știam că prezenta o tânără programul, dar nu a mai fost fata aia drăguță. A intrat ea peste mine, ea voia să lanseze niște tineri acolo. Dar, acolo nu era festival pentru tineri!

Lumea plătise să mă vadă pe mine și pe Sofia Vicoveanca! Aveam în contract scris să cânt 50 de minute, chiar o oră. Ea a intrat după 30 de minute și m-a scos afară. Publicul a huiduit! Până am ajuns la cabină publicul tot striga: ”Irina, Irina!”. Am spus publicului că organizarea e proastă și că voi reveni!”, a declarat Irina Loghin, potrivit Click!

Te-ar putea interesa și: Irina Loghin nu e la primul conflict. Momentele în care îndrăgita cântăreaţă a fost în dezacord cu ai săi colegi

Gheorghe Turda sare în apărarea Irinei Loghin: ”Să nu ne lăsăm pe mâna unor neprofesioniști!”

Irina Loghin îi are de partea ei pe toți colegii de breaslă, și ei uimiți de modul în care artista a fost tratată pe scenă. Contactat de Playtech Știri, solistul de muzică populară Gheorghe Turda ne-a declarat, în exclusivitate:

”E vina organizatorilor. Eu, dacă nu am încredere, din capul locului în ei, nu merg la spectacole. Să nu ne lăsăm pe mâna unor neprofesioniști. Prezentatoarea a fost o salariată, probabil. Păcat și regretabil.

În America, Irina era aplaudată, aclamată, acum o dau jos de pe scenă? Și la 84 de ani, Irina Loghin cântă foarte bine, o ține vocea!

Am avut o relație foarte bună cu Irina, am fost colegi la ”Ciocârlia”, la ”Rapsodia”, am un respect deosebit pentru marea noastră cântăreață, care va lăsa în urma ei melodii de neuitat. Sfatul meu pentru toți artiștii: ”Să nu vă dați pe mâna oricui, în materie de organizare, că uite ce pățești!”, ne-a declarat Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda, despre umilinta trăită la Iași de Irina Loghin ”Era aplaudată, acum o dau jos de pe scenă”. Cine o amenință cu tribunalul pe solistă EXCLUSIV

Constantin Enceanu: ”Irina Loghin nu merita așa ceva, e tare dureros pentru un artist!”

Și cântărețul de muzică populară Constantin Enceanu, care a văzut multe la viața lui, pe plan profesional, se declară uimit de situația în care se află Irina Loghin, pe care o consideră una dintre cele mai talentate artiste din România:

”Nu am fost acolo, ca să-mi dau cu părerea, dar pot spune că, dacă, într-adevăr, i s-a întrerupt spectacolul, iar ea a fost mâhnită, e dureros. Irina Loghin, marea doamnă a muzicii populare, nu merita așa ceva!”, a menționat solistul, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Gazda spectacolului o amenință pe Irina Loghin cu instanța:”I-a jignit pe toți artiștii!”

Ce spune, însă, Doina Baciu, gazda evenimentului?

”A fost spectacol, dăruit de Radio Iași, avem toate declarațiile, tot ce a jignit doamna Irina în culise. I-a jignit pe toți soliștii, sunt declarațiile lor. Sunt jigniri foarte grave, la adresa soliștilor și a organizatorului, și toate alea.

Deja am luat legătura cu avocatul, vor fi acționați în judecată cei de la ziar. A fost un spectacol dăruit de Radio Iași, nu a fost un spectacol pentru doamna Irina Loghin. A fost să cânte, am dovezi că nu a dat nici măcar o factură, chitanță, banii sunt virați de organizator din luna martie, și sunt mai multe dovezi, pe care acum le-am primit unde a fost cazată și ce a făcut.

Chiar acum m-am despărțit de avocat, urmează un proces, probabil până voi ieși la pensie voi fi bogată!”, a declarat Doina Baciu, pentru Star Popular.

Te-ar putea interesa și: Cine este Doina Baciu, prezentatoarea care a gonit-o de pe scena de la Iași pe Irina Loghin

Replica Irinei Loghin: ”De ce mă dă pe mine ea în judecată, că m-a dat afară de pe scenă?!”

La aflarea veștii că este amenințată cu un proces, Irina Loghin i-a dat replica Doinei Baciu:

”Nu era momentul lor acolo, publicul a plătit să cânte Irina Loghin! De ce mă dă pe mine ea în judecată, că m-a dat afară de pe scenă?!

Macovei a greșit pentru că el m-a invitat! Clauzele mele din contract sunt să cânt 50 de minute, o oră, altfel nu mulțumești publicul, trebuie să justifici banii! Eu nu am jignit pe nimeni, eu am fost jignită!”, a mai menționat Irina Loghin, pentru Click.ro

Irina Loghin a cochetat și cu politica

Irina Loghin a cunoscut celebritatea în 1967, când a format cel mai iubit duet, pe scenă, cu Benone Sinulescu. Ea a fost și una dintre solistele preferate ale lui Nicolae Ceaușescu, el considerând-o atunci cântăreața cu cea mai frumoasă voce din România. Irina Loghin a cochetat și cu politica. În legislatura 2004-2008, a fost senator, pe listele partidului PRM.

Irina Loghin impresionează publicul, de peste 60 de ani de activitate, cu piesele sale, “În gradina casei mele”,“Mi-ai dat, mamă, cântecul!”, “Când aveam vreo 16 ani” și “Trenul vieții”.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Ungaria a pus ochii pe Ținutul Secuiesc. Viktor Orban a pornit asaltul
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro