Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime de la Onești, arestat pentru o perioadă 30 de zile. Bărbatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor calificat

Gheorghe Moroșan acuzat de omor calificat

Criminalul de la Onești este oficial acuzat de omor calificat. Lucrurile încep să se clarifice după ce Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime de la Onești, a fost acuzat de omor calificat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Gheorghe Moroșan, arestat pentru 30 de zile

Conform actului de inculpare, Gheorghe Moroșan, alături de soția sa, au fost anunțați că se efectuează lucrări de amenajare la fostul lor apartament. Cei doi au plecat spre fostul imobil cu intenția de a se răzbuna. De asemenea, și de a atrage atenția autorităților asupra situației juridică a acestui imobil. În urmă cu câțiva ani, familia acestuia a fost evacuată din apartament printr-o hotărâre judecătorească. Agresorul susține că nu a văzut niciodată acel act.

Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din Mun. Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper.

Ajuns la apartament, acesta a intrat în imobil și i-a amenințat pe cei doi muncitori cu moartea dacă nu se vor supune cerințelor lui. Folosind clemele din plastic cumpărate anterior, a reușit să-i lege pe cei doi bărbați. Apoi, a încuiat ușa apartamentului, urmând ca planul său să fie pus în aplicare. Conform fișei de eveniment, la ora 11:48:39, agresorul a sunat la 112. Atunci a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane, solicitând intervenția poliției.

Criminalul de la Onești, acuzat de omor calificat

Odată imobilizate, Gheorghe Moroșan a dus cele două victime pe balconul apartamentului. Acolo au avut loc negocieri câteva ore. La un moment dat, unul dintre cei doi bărbați l-a lovit pe criminal cu piciorul. Văzând acest lucru, agresorul a început să-i atace pe cei doi cu arma pe care o avea la el, un cuțit de 27 de cm.

În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit.

La fața locului au intervenit forțele de ordine dar și echipaje pentru a acorda primul ajutor. Criminalul a fost împușcat de 9 ori. Unul dintre muncitori a murit pe loc, iar celălalt în drum spre spital. Dosarul a fost înaintat pe data de 06.03.2021 judecătorului din cadrul Tribunalului Bacău. Gheorghe Moroșan este propus spre arestare timp de 30 de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI