Gheorghe Dincă răstoarnă ancheta Caracal. Cum a murit de fapt Alexandra și ce a făcut cu Luiza

Gheorghe Dincă răstoarnă ancheta Caracal. Cum a murit de fapt Alexandra și ce a făcut cu Luiza
Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Cazul Caracal continuă să le dea mari bătăi de cap anchetatorilor. După ce DIICOT a făcut noi precizări cu privire la Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, tinerele din județul Olt care ar fi fost răpite și ucise de Gheorghe Dincă, suspectul a recunoscut că el este criminalul.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Prorcurorii l-au audiat din nou pe Gheorghe Dincă pentru a putea afla adevărul cu privire la cazul Caracal. Bărbatul a recunoscut în fața anchetatorilor că a mințit atunci când a declarat că a ucis-o în mod accidental pe Alexandra Măceșanu, după ce ar fi lovit-o cu pumnul în momentul în care a văzut că fata vorbea la telefon. Dincă și-a schimbat declarația și a precizat că a ucis-o în bătaie pe tânără, într-o criză nervoasă.

Gheorghe Dincă a mai spus că a procedat la fel și în cazul Luizei Melencu. În urma acestor declarații, procurorii vor schimba încadrarea juridică a faptei din lovituri cauzatoare de moarte în omor calificat, iar pedeapsa prevăzută de lege este cea de închisoare pe viață.

Din lipsă de probe, încadrarea juridică de până acum era de lovituri cauzatoare de moarte, iar pedeapsa prevăzută de lege pentru acest gen de faptă este între 6 şi 12 ani de închisoare. Gheorghe Dincă mai este încadrat și la viol, lipsire de libertate şi profanare de cadavre, iar pentru aceste fapte poate primi 12 ani de închisoare.

Vineri, mama Luizei Melencu a mers la Palatul Cotroceni pentru a vorbi cu președintele Klaus Iohannis despre cazul Caracal. Femeia a fost primită în audieță de un consilier al șefului statului.

„Ăsta a fost un strigăt de disperare, să sperăm că domnul președinte ne ascultă și se implică mai mult în acest caz. Sunt întrebări multe pe care le așteptăm de 8 luni și sunt fără răspuns. Nu știu dacă ne-ar putea ajuta, dar ca președinte al țării, domnia să cred că ar putea să se implice. (…) Eu aș fi vrut personal să vorbesc, suntem persoane simple, aș fi vrut personal să vorbesc cu dânsul. Nu pot să spun că sunt supărată, aș fi vrut personal să vorbim de la om la om cu dansul. În primul rând, vreau să îi spun că am fost umiliți și vreau să aflăm adevărul, ce s-a întâmplat cu adevărat, ce s-a întâmplat cu fiica mea”, a declarat Monica Melencu.