Gestul șocant al unui tâlhar la adresa victimei sale de 103 ani. Ce i-a putut face bătrânei din imagine

Gestul șocant al unui tâlhar la adresa victimei sale de 103 ani. Ce i-a putut face bătrânei din imagine
„Dacã el a vrut banii de la mine, eu ce sã vreau de la el? Eu îl iert.”

Gestul șocant al unui tâlhar la adresa victimei sale! Oamenii în vârstă, de cele mia multe ori, sunt fără apărare. Nu puține au fost momentele în care am aflat de bătrâni agresați, chiar omorâți, pentru câțiva bani. Este și cazul unei bunici de 103 ani din județul Vaslui, care a trecut prin momente grel fiind victima unui hoț. Ceea ce este inedit în această dramă, este că hoțul era din ceași localitate, iar femeia l-ar fi recunoscut.

Tinca Baciu, de 103 ani, la un pas de moarte. Gestul șocant al unui tâlhar la adresa victimei sale

O seară ca oricare alta pentru Tinca Baciu, de 103 ani, din comuna Tătărani. La vârsta dânsei nu prea mai ai altceva de făcut, decât să îngrijești pe lângă casă, atât cât mai poți, și să îți duci traiul, atât cât mai e.

Nimeni nu se aștepta ca bătrâna să treacă prin clipe de groază, în propria casă, și sub pumnii și picioarele unui hoț. Din păcate, asta s-a și întâmplat, tâlharul lovind-o, amenințând-o cu cuțitul, și urlând la bătrână să-i dea banii.

Comuna vasluiană este una mică, și mai toată lumea cunoaște pe toată lumea. Așa se face că femeia l-a recunoscut pe atacator, acesta fiind un tânăr din sat. Conform publicației locale Vremea Nouă, femeia l-ar fi strigat și pe nume, spunându-i:  „Eu o sã mor. Costele, dã-mi oleacã de apã, sã-mi sting sufletul”. Speriat, și crezând că femeia murise, agresorul i-a aprins o lumânare.

Ce i-a putut face bătrânei din imagine, după ce a fost recunoscut

Lovită fiind și căzută pe jos, bătrâna Tinca Baciu simțea că aici se va termina totul. Din acest motiv a luat decizia de a-l face pe agresor să înțeleagă că-l cunoaște.

Gestul acestuia, de a aprinde o lumânare, a fost unul ieșit din comun. Deși credea că femeia a murit, bătrâna de 103 ani ajungea la spital, medicii reușind să o salveze.

Aceeași publicație spune că, ulterior, bătrâna a mai declarat în fața judecătorilor:

„Dacã el a vrut banii de la mine, eu ce sã vreau de la el? Eu îl iert. N-am nicio pretentie, dar Dumnezeu sã facã ce-o vrea cu el.

Când mã bãtea, eu i-am zis: tu crezi cã mie mi-e fricã de moarte? Nu-mi e. Sã fii tânãr si sã ajungi sã stâlcesti în casã un bãtrân, ca sã îti dea bani din sãrãcia lui, asta înseamnã cã tu, care vrei sã mã omori pe mine, esti deja mort, dar nu-ți dai seama.

Dumnezeu le mãsoarã pe toate. Acum eu am 103 ani. Am trecut si peste asta.”, a răspuns Tinca Baciu în fața judecătorilor.