18 ian. 2023 | 11:48

Gestul neaşteptat făcut de soţia lui Rafael Nadal, după ce sportivul a fost eliminat în turul doi de la Australian Open. A atras toate privirile

Sport
Gestul neaşteptat făcut de soţia lui Rafael Nadal, după ce sportivul a fost eliminat în turul doi de la Australian Open. A atras toate privirile
Rafael Nadal eliminat la „Australian Open” 2023

În aceste zile are loc celebrul turneu ATP, „Australian Open” 2023. Marea surpriză a acestui an, din păcate, a fost și eliminarea numărului 2 mondial Rafale Nadal. Dar, ceea ce a atras atenția a fost gestul neaşteptat făcut de soţia lui Rafael Nadal, după ce sportivul a fost eliminat în turul doi de la Australian Open.

Rafael Nadal eliminat la „Australian Open” 2023

Rafael Nadal și-a aplecat capul în timpul meciului din turul do de la „Australian Open” 2023 și și-a sprijinit coatele pe genunchi, fiind chiar imaginea resemnării. Ceea ce era deja un început slab al anului 2023, după un an marcat de tot felul de probleme de sănătate, a atins miercuri  un punct minim.

Campionul în exercițiu și cap de serie nr. 1 la Melbourne Park, Rafael Nadal s-a accidentat la șoldul stâng și a pierdut în fața lui Mackenzie McDonald cu 6-4, 6-4, 7-5 în turul al doilea, punând capăt brusc încercării sale de a obține cel de-al 23-lea trofeu de Grand Slam, care ar fi putut deveni un record absolut

„Este un moment dificil. Este o zi grea. Nu pot spune că nu sunt distrus mental în acest moment, pentru că aș minți.”, a declarat Nadal, în vârstă de 35 de ani.

El s-a tras stângaci la sfârșitul setului al doilea, în fața lui McDonald, locul 65 în clasament. La final Rafael Nadal a adăugat că, în calitate de campion în exercițiu al turneului, nu a vrut să părăsească terenul printr-o retragere la mijlocul meciului.

Vezi și: Ce gest a făcut Novak Djokovic în momentul în care Sorana Cîrstea a trecut pe lângă el. Campionul sârb, prima reacție după ce s-a spus că nu va juca la Australian Open 2023 – VIDEO

„Este un campion incredibil”

El a spus că șoldul îl deranja de câteva zile, dar nu a fost niciodată atât de rău cum a devenit miercuri. Nadal nu a fost sigur de natura exactă a accidentării, spunând că va face teste medicale pentru a stabili dacă are de-a face cu un mușchi, o articulație sau un cartilaj.

„Este un campion incredibil. Nu se va da niciodată bătut, indiferent de situație, așa că și să închizi meciul împotriva unui tip de top ca el este întotdeauna greu.

Am continuat să mă concentrez pe mine în final și am reușit să trec”, a declarat McDonald, un american în vârstă de 27 de ani care a câștigat campionatele NCAA la simplu și dublu pentru UCLA în 2016.

Aceasta este cea mai timpurie eliminare a lui Nadal la un turneu de Grand Slam de când s-a înclinat în primul tur la Melbourne în 2016, împotriva lui Fernando Verdasco Asta l-a făcut, de asemenea, pe Verdasco cel mai slab clasat jucător care l-a învins pe Nadal în Australia, până, desigur, la McDonald miercuri.

McDonald nu a trecut niciodată de turul al patrulea la un turneu major. În singura sa confruntare anterioară cu Nadal, la Openul Franței din 2020, McDonald a câștigat în total doar patru game-uri într-o înfrângere zdrobitoare.

Gestul neaşteptat făcut de soţia lui Rafael Nadal la finalul jocului

În timpul meciului, toți cei aflați pe arena turneului „Austalian Open” 2023 au văzut cum Nadal a fost vizitat de un antrenor pe margine, apoi a părăsit terenul pentru un timeout medical.

Dar ceea ce a impresionat o lume întreagă a fost, de fapt, sus în tribune. Imaginile au surprins gestul neaşteptat făcut de soţia lui Rafael Nadal, după ce sportivul a fost eliminat în turul doi de la Australian Open.

Maria Francisca Perello, soția sa și-a șters lacrimile, la finalul meciului, când sportivul avea să recunoască înfrângerea și suferința prin care trecuse pe tot parcursul jocului împotriva americanului.

Vezi și: Sorana Cîrstea, meci de coșmar la Australian Open 2023. Răsturnare de situație incredibilă în duelul din primul tur

Corpul lui Nadal l-a trădat destul de mult în ultima vreme

El a avut nevoie de injecții analgezice pentru piciorul stâng în drumul spre câștigarea Openului Franței în iunie anul trecut, s-a retras de la Wimbledon în iulie anul trecut înainte de semifinale din cauza unei rupturi musculare abdominale și s-a confruntat, de asemenea, cu o problemă la un cartilaj costal în 2022.

Ieșirea lui Nadal secătuiește turneul de încă o putere de vedetă. Pe lângă absența sa și a lui Alcaraz, Nick Kyrgios, vicecampion la Wimbledon 2022, s-a retras pentru că genunchiul său stâng are nevoie de o operație artroscopică, Naomi Osaka, de patru ori campioană de Grand Slam, este în afara turneului deoarece este însărcinată, Simona Halep, de două ori campioană la turnee majore, execută o interdicție provizorie pentru dopaj, iar Venus Williams este accidentată.

Toate acestea se adaugă la toate acestea: Ediția din 2023 a Australian Open este primul turneu de Grand Slam de când Serena Williams și Roger Federer și-au anunțat retragerea.

Rafael Nadal a sosit la Melbourne cu un record de 0-2 în acest sezon, ceea ce îl face să aibă 1-6 începând cu luna septembrie, când a pierdut în fața lui Frances Tiafoe în turul al patrulea la US Open.

Chiar și în timpul victoriei din primul tur de luni, un meci de patru seturi împotriva unui Jack Draper cu crampe, Nadal nu a părut niciodată să fie la cel mai bun nivel al său de a urmări fiecare minge, de a pune fiecare lovitură cu efect înalt pe țintă.

Rămâne să vedem dacă nunmărul 2 mondial va putea reveni la următoarele turnee majore ATP și dacă, nu cumva, a venit momentul retragerii sale din competițiile internaționale.

Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Campionatul Mondial de Strâmbături. Cine e bărbatul cu cea mai hidoasă față din lume
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Asia Express sezon 7. Anca Țurcașiu a ajuns pe mâinile medicilor. Ce s-a întâmplat cu vedeta
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, UMILIT! Șoc TOTAL în RUSIA! Nimeni nu se AȘTEPTA
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro