Simona Halep – Venus Williams. Ce atuuri are americanca și cum poate profita Simona de asul din mânecă

Simona Halep – Venus Williams. Ce atuuri are americanca și cum poate profita Simona de asul din mânecă
Simona Halep - Venus Williams, luni, 25 martie, de la ora 22:00

Meciul Simona Halep – Venus Williams se joacă în optimile de finală ale turneului Miami Open, luni seara, de la ora 22:00. Sportiva din Statele Unite ale Americii câteva atuuri în fața numărului 3 mondial, dar Simona are un as în mânecă și poate profita de el.

Venus Williams a ajuns în optimi la Miami Open după ce a trecut de slovena Daria Kasatkina (21 de ani, nr. 22 WTA) cu scorul de 6-3, 6-1, în urma unui meci care a durat 75 de minute. Acest lucru ar putea fi un atu pentru Venus, având în vedere că Simonei i-a luat aproape 3 ore să o învingă pe slovena Polona Hercog cu 5-7, 7-6, 6-2 și va aborda partida directă mult mai obosită.

În plus, chiar dacă nu mai servește cu 206 km/h, cum o făcea în trecut, sora Serenei Williams a lansat mingea cu  190 km/h în ultima partidă, în comparație cu Simona, care a servit cu 173 km/h. În ceea ce privește numărul de ași, Venus are 5, iar Simona doar 2. Sportiva noastră are, totuși, un as în mânecă de care poate profita.

Simona Halep – Venus Williams, luni, 25 martie, de la ora 22:00

Simona Halep, care are în palmares un singur trofeu de Grand Slam (Roland Garros 2018), are în față o tenismenză cu 7 titluri majore câștigate în carieră. În confruntările directe, cele două sportive sunt la egalitate, 3-3. Simona poate profita în partida din această seară de asul pe care îl are în mânecă. Este mult mai motivată să câștige, după ce numărul 1 mondial, Naomi Osaka, a fost eliminată surprinzător din competiție, iar Venus Williams este o jucătoare care nu are antrenor.

În aceste condiții Simona, trage tare pentru a redeveni lider mondial în clasamentul WTA, mai ales că stă mult mai bine decât Venus Williams la câteva capitole: 67% puncte câştigate cu primul serviciu, față de 58%, cât are Venus; 63% – 31% pe serviciul 2; 10 – 6 scorul în ceea ce privește transformarea în puncte a şanselor de break; Simona a câștigat 68 de puncte, Venus doar 48; românca a câștigat 47% dintre mingile jucate pe serviciul adversarei, americanca 31%.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI