Gestul minunat al lui Ash Barty pentru Simona Halep. Ce a cerut șefilor de la Wimbledon

Gestul minunat al lui Ash Barty pentru Simona Halep. Ce a cerut șefilor de la Wimbledon
Ashleigh Barty și Simona Halep n-au fost doar câștigătoare la Wimbledon, ci și unele dintre cele mai bune prietene din circuit

Gestul minunat al lui Ash Barty pentru Simona Halep. Australianca a șocat lumea tenisului după ce a decis să se retragă din cariera de jucătoare la doar 26 de ani și când se afla în vârful ierarhiei WTA. Ea este și campioana en-titre de la Wimbledon, deși nu-și va mai apăra titlul la această ediție. Dar Ash Barty n-a uitat-o pe prietena sa, Simona Halep, astfel că le-a cerut organizatorilor de la Wimbledon o favoare pentru româncă.

Gestul minunat al lui Ash Barty pentru Simona Halep

Gestul minunat al lui Ash Barty pentru Simona Halep. Jucătoarea australiană a decis să pună punct carierei, după ce câștigat Australian Open 2022. Acest lucru a luat prin surprindere lumea tenisului, mai ales că Barty era liderul detașat WTA și are doar 26 de ani.

Simona Halep a fost una dintre cele mai bune prietene din circuit ale australiencei. Românca i-a trimis un mesaj emoționant la auzul veștii retragerii acesteia.

„Ash, ce pot să spun, știi că am lacrimi în ochi, nu? Prietena mea, o să-ți simt lipsa în circuit. Ai fost diferită, specială și am împărtășit momente deosebite. Ce urmează pentru tine? Un Grand Slam în golf? Să fii fericită și să te bucuri de viață la maxim. Simo”, a scris Halep, pe o rețea socială.

Ce a cerut șefilor de la Wimbledon

Ash Barty i-a întors gestul prietenei sale din România. Din postura de campioană en-titre la Wimbledon ea le-a cerut organizatorilor competiției ca Simona Halep să primească onoarea de a juca primul meci de marți pe arena centrală, loa această ediție.

Această onoare revine în mod tradițional câștigătoarei din anul precedent, însă cum Ashleigh Barty s-a retras între timp din tenis, organizatorii de la All England Club trebuie să găsească o altă variantă. În plus, în 2020, turneul a fost anulat din cauza pandemiei, așa că Halep este, în afară de Barty, ultima câștigătoare a competiției de Grand Slam.

„Barty le-a cerut organizatorilor ca Simona să joace primul meci al zilei de marți, după ce anul trecut n-a participat la Wimbledon din cauza unei accidentări”, dezvăluie publicația britanică Express, citată de spotmedia.ro.

De altfel, anul trecut, Barty s-a bucurat de această onoare, în absența Simonei Halep, care era accidentată. Cerința fostei tenismene australiene vine la scurt după ce Darren Cahill le-a solicitat același lucru organizatorilor Wimbledon.

„Aceasta ar trebui să fie Simona Halep. Covid a anulat Wimbledonul din 2020, iar Simona nu a putut juca anul trecut din cauza unei accidentări, așa că Ash Barty a primit onoarea. Cu Ash retrasă, privilegiul și onoarea ar trebui să revină Simonei. Și-a câștigat dreptul în 2019″, a scris fostul antrenor al Simonei pe pagina sa de Twitter.

Simona Halep revine la Wimbledon după 3 ani, de la ediția din 2019, când a spulberat-o pe Serena Williams în finală. Până atunci, românca va juca azi semifinala turneului de la Bad Homburg contra canadiencei Bianca Andreescu. Turneul de la Wimbledon va începe pe 27 iunie.