Gestul incredibil al unui bărbat din Giurgiu. A lăsat în aer liber 120.000 de kilograme de îngrășăminte chimice

Gestul incredibil al unui bărbat din Giurgiu. A lăsat în aer liber 120.000 de kilograme de îngrășăminte chimice
Un bărbat din Giurgiu a lăsat 12 tone de îngrășăminte chimice în aer liber

Un bărbat din localitatea Malu, județul Giurgiu, a lăsat în aer liber, fără a ține cont de consecințe, aproximativ 120.000 de kilograme de îngrășăminte chimice. Acestea au fost lăsate în curtea unei societăți. Oamenii legii l-au reținut, iar acum este cercetat.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal

La fața locului s-au deplasat Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Giurgiu, care l-au găsit pe bărbatul care a depozitat cele 120.000 de kilograme de substanțe chimice în aer liber. Potrivit acestora, întreaga cantitate de îngrășământ toxic era pus în curtea unei societăți, însă fără a respecta legislația în ceea ce privește astfel de substanțe.

Oamenii legii i-au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de nesupravegherea și neasigurarea depozitelor de deșeuri și substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate.

Amenda dată de Garda de Mediu benzinării care a vândut motorină într-un rezervor de 1.000 de litri, apoi s-a răsturnat

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, atunci când cozi imense s-au transformat la benzinării, iar oamenii au alimentat în diferite recipiente de teama prețului la carburanți. Acesta a fost și cazul unui bărbat care a pus motorină într-un rezervor de 1.000 de litri. Cu toate acestea, când a ieșit din benzinărie, acesta s-a răsturnat în mijlocul drumului. Garda de Mediu Galați a amendat benzinăria din Tecuci cu suma de 100.000 de lei.

„Ca urmare a incidentului care a avut loc în data de 10 martie 2022, în municipiul Tecuci, când un vehicul care transporta un cub de 1.000 litri a derapat şi s-a răsturnat, iar motorina s-a împrăştiat pe şoseaua Galaţi – Tecuci, comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Galaţi au efectuat un control la staţia de carburanţi la care s-a efectuat alimentarea.

În urma verificărilor făcute, s-a constatat că societatea controlată a comercializat o cantitate de 600 litri de motorină către un operator economic, care a fost încărcată într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1.000 litri, şi transportat într-un vehicul aparţinând societăţii cumpărătoare.

Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galaţi a aplicat o sancţiune contravenţională, constând în amendă în cuantum de 100.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, cu completările şi modificările ulterioare”, precizează Garda de Mediu din Galaţi.

Totodată, comisarii Gărzii de Mediu au sancționat cu o amendă în valoare de 8.000 de lei și suspendarea activității agentului economic care a împrăștiat carburantul pe carosabil. Acesta nu deținea autorizație pentru transportul și stocarea combustibililor.

Urmăriți Playtech.ro și pe