25 feb. 2024 | 15:52

Gestul făcut de Petre Roman la căpătâiul fostei soții. Puțini au observat detaliul

Diverse
Gestul făcut de Petre Roman la căpătâiul fostei soții. Puțini au observat detaliul
Petre Roman: „Îmi pare foarte rău, îmi pare foarte rău că s-a dus dintre noi”

Așa cum anunța ieri Oana Roman, trupul Mioarei Roman a fost depus astăzi la Biserica Sfântul Gheorghe Nou. Printre cei care au ajuns la capelă, pentru a-și lua rămas bun, este și fostul soț, Petre Roman.

Petre Roman a ajuns la la biserică

În urmă cu două zile, pe 23 februarie, când Mioara Roman înceta din viață, la fel ca și fiica sa, Petre Roman nu se afla în țară, dar avea să declare la acel moment că se va întoarce imediat.

Vezi și: Petre Roman: „A fost binevoitoare în a oferi ceva semenilor ei”

Astăzi, conform celor de la fața locului, Petre Roman a ajuns la biserica unde a fost depus trupul neînsuflețit al Mioarei Roman, pentru a-și lua rămas bun de la cea care i-a fost soție timp de 33 de ani, din 1974 și până în 2007, când s-au despărțit oficial în urma divorțului.

Gestul făcut de Petre Roman la căpătâiul fostei soții. Puțini au observat detaliul

Gestul făcut de Petre Roman la căpătâiul fostei soții

Fostul premier se pare că a ajuns printre primii la capela Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din Capitală, având un buchet mare de flori, pe care l-a depus la căpătâiul regretatei Mioara Roman.

Toți cei aflați la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, situată în Sectorul 2 al Capitalei, au participat la slujbă, cunoscută în denumirea populară de Slujba de Citire a Stâlpilor. Deși a participat la slujbă, fostul premier a stat nu mai mult de 10 minute, și nu se știe dacă pe tot parcursul șederii sale a vorbit cu cele două, Oana și Catinca Roman, care au fost văzute venind împreună, alături de cortegiul funerar.

La plecare, fostul premier a fost auzit spunând unui apropiat ‘Mă bucur că a zis că arată foarte bine’, de altfel un gest neașteptat din partea acestuia în fața jurnaliștilor aflați la ieșirea din curtea bisericii. Pentru funerariile de mâine, Oana și Catinca Roman ar fi cerut foarte multe flori albe, iar trupul neînsuflețit al Mioarei Roman va merge spre cimitir într-o adevărată limuzină, mai spun apropiații celor două.

Vezi și: Unde se afla Oana Roman când a aflat despre moartea mamei sale

Timp de 33 de ani fostul premier a fost marea iubire a Mioare Roman

Exact în anul în care, ca o ironie, Mioara Roman împlinea vârsta de 33 de ani, se căsătorea cu cel pe care aastăzi îl știm ca fostul prim premier al României post-decembriste, Petre Roman. Ironia constă în anii în care au fost căsătoriți, și anume, exact 33.

Gestul făcut de Petre Roman la căpătâiul fostei soții. Puțini au observat detaliul

În toți aceștia ani Mioara Roman, conform apropiaților, l-a iubit enorm pe fostul soț, de altfel marea ei dragoste. La momentul separării, deși a fost o surpriză pentru mulți, fostul premier recunoștea că vina-i aparține și că decizia de a divorța a venit ca urmare a greșelilor sale. Cât despre fosta sa soție, acesta declara:

„Un om puternic, un om foarte inteligent, foarte pregătită, o persoană foarte cultă, a făcut mult bine în viaţa ei, a oferit sprijin oricui i-a cerut.

Cred că a fost un profesor absolut remarcabil şi sunt convins că sunt foarte mulţi oameni tineri, nu numai, dar în special tineri care au deprins foarte multe lucruri de la ea şi lucruri cu care merg în viaţă mai bine, mai cu…rezultate mai bune pentru ei.

Acum cred că îi e mai uşor pentru că a fost greu cât s-a luptat cu boala şi sunt sigur că Dumnezeu a venit sa o ia, s-o odihnească fiindcă merită în modul cel mai deplin”, a declarat Petre Roman.

Vezi și: Catinca Roman este devastată de moartea mamei sale

Așa cum anunța fiica celor doi, înmormântarea va avea loc mâine, 26 februarie, la Cimitirul Reînvierea.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a lucrat! General SRI, atac murdar la adresa jurnalistei
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro