David Popovici, record european în probă de 100 m liber. Timpul extraordinar scos de român

David Popovici, record european în probă de 100 m liber. Timpul extraordinar scos de român
David Popovici va concura în patru probe la Campionatul European de natație ce are loc la Roma

David Popovici, debut cu record la Campionatele Europene de la Roma. „Racheta din România”, cum a fost supranumit înotătorul de 17 ani a plecat, într-adevăr, „ca din tun” în competiția rezervată seniorilor. Dublul campion mondial și-a câștigat seria în proba de 100 metri liber, dar nu oricum, ci stabilind un nou record al competiției. David Popovici va lua startul, astă-seară, în semifinalele aceleiași probe.

UPDATE: David Popovici a atins un nou record european în proba de 100 m liber. A coborât sub 47 de secunde la CE Natație, mai exact cu 46.98 de secunde.

David Popovici, debut cu record la Campionatele Europene de la Roma

Știre inițială: David Popovici, debut cu record la Campionatele Europene de la Roma. Dublul campion mondial este una dintre vdetele delegației României, dar și ale competiției ce are loc în capitala Italiei. Înotătorul care va împlini 18 ani pe 15 septembrie, a declarat, înaintea plecării spre „Cetatea Eternă”, că scopul său este să se distreze, iar ca bonus, să câștige și cât mai multe medialii.

Popovici va concura în patru probe, dintre care la una în premieră, cea de 400 metri liber.

„Vreau să mă întorc cu cât mai multe medalii, bineînţeles, ăsta e un bonus. Dar, ca întotdeauna, obiectivul principal este să mă distrez, să ne distrăm împreună cu prietenii. 400m liber e un proiect interesant.

Nu ştiu cum va ieşi, însă o să fie frumos. E o probă nouă unde mă voi putea întrece cu înotători consacraţi de 400 m liber, eu fiind un newcomer (n.r. – nou venit) în lumea asta, în proba asta”, a spus Popovici, la plecarea spre Italia.

La ce oră are loc semifinala probei de 100 metri liber

David Popovici a plecat „ca din tun” la actuala ediție a Europenelor de seniori. Vineri dimineață, el a câștigat seria în care a concurat în cadrul probei de 100 metri liber. El s-a calificat în semifinale cu cel mai bun timp – 47.20 secunde – ceea ce reprezintă și un nou record al competiției, a anunțat Federația de Natație pe site-ul oficial. Vechiul record, de 47.31 secunde, îi aparținea rusului Kliment Kolesnikov și data din 19 mai 2021.

David Popovici va concura, tot astăzi, în semifinala probei, ce va avea startul la ora 19:33, în timp ce finala este programată pentru sâmbătă, 13 august, de la ora 19.22.

În proba de 200 metri liber, David va concura duminică, 14 august, în serii și semifinală, urmând ca luni, 15 august, să fie finala probei. Tot duminică, 14 august, el va evolua în seriile și eventuala finală a ștafetei de 4 x 100 metri liber. David Popovici își va încheia evoluțiile, miercuri, 17 august, zi în care sunt programate atât seriile, cât și finala probei de 400 metri liber. Competiția este transmisă de TVR.

Pentru David Popovici, competiția de la Roma va fi urmată de ultima sa participare într-o competiție a juniorilor, dat fiind că pe 15 septembrie va împlini 18 ani. El va fi prezent la Campionatele Mondiale ce vor avea loc la Lima, în Peru, în perioada 30 august – 4 septembrie.

Sursa foto: Facebook/FRNPM

Urmăriți Playtech.ro și pe