David Popovici, replică „de milioane” după recordul de la 100 metri liber: „Nu puteam să-l las așa. Se vedea urât”

David Popovici, replică „de milioane” după recordul de la 100 metri liber: „Nu puteam să-l las așa. Se vedea urât”
David Popovici a stabilit un prim record la Campionatele Europene de la Roma, încă din seriile probei de 100 metri liber

David Popovici, replică „de milioane” după recordul de la 100 metri liber. Înotătorul de 17 ani a debutat în stil de mare campion la Campionatele Europene de natație de la Roma. Dublul medaliat mondial cu aur a câștigat seria în care a concurat, în proba de 100 metri liber, având cel mai bun timp dintre toți concurenții, 47.20. La finalul întrecerii, David Popovici a comentat savuros faptul că a reușit deja să doboare recordul competiției în proba respectivă.

David Popovici, replică „de milioane” după recordul de la 100 metri liber

David Popovici, replică „de milioane” după recordul de la 100 metri liber. Vineri dimineață, dublul campion mondial a câștigat seria în care a concurat în cadrul probei „regină” a înotului. El s-a calificat în semifinale cu cel mai bun timp – 47.20 secunde – ceea ce reprezintă și un nou record al competiției, a anunțat Federația de Natație pe site-ul oficial. Vechiul record, de 47.37 secunde, îi aparținea rusului Kliment Kolesnikov și data din 19 mai 2021.

David Popovici va concura, tot astăzi, în semifinala probei, ce va avea startul la ora 19:33, în timp ce finala este programată pentru sâmbătă, 13 august, de la ora 19.22.

„Da, mi-a lipsit adrenalina de concurs, dar încă sunt relaxat, e un concurs drăguț și frumos, nu simt niciun fel de presiune”, a spus el imediat după ce a ieșit din bazin, conform gsp.ro.

„Nu puteam să-l las așa. Se vedea urât”

David Popovici a avut și o replică savuroasă, legată de faptul că, înaintea lui, în seria anterioară, italianul Alessandro Miressi (23 de ani), vicecampionul mondial al probei, 23 de ani, obținuse un timp foarte bun, 47.60. Popovici s-a decis să răspundă „provocării” italianului și a făcut-o în maniera-i știută: a obținut un timp mai bun decât acesta.

„La cum a înotat băiatul acela pentru semifinale nu puteam să-l las chiar așa, se vedea urât”, a spus Popovici, potrivit sursei citate.

Astfel, românul în vârstă de 17 ani s-a calificat cu primul timp în semifinala din această seară. Cel mai bun timp al său pe această distanță într-o competiție oficială este de 47,13, realizat la Budapesta. Cum concursul de la Roma se desfășoară în aer liber, sportivii sunt supuși capriciilor vremii. Dar nu și David Popovici.

„Pe mine nu mă influențează, pe cei din spate îi va influența. Nu contează dacă e vânt, e ploaie, obiectivul meu e să înot repede și să mă distrez”, a mai adăugat campionul român, conform aceleiași surse.

Finala probei de 100 metri liber este sâmbătă

Performanța lui David Popovici obținută încă din seriile probei, i-a impresionat și pe jurnaliștii americani de la swimmingworldmagazine.com.

„Românul a fost repartizat în ultima serie, după ce Alessandro Miressi, argintul de anul trecut, a reușit o performanță fantastică: 47,60 secunde, la doar o zecime și jumătate de recordul național al Italiei. Dar Popovici a răspuns pe măsură și nu a lăsat loc la dubii în privința marelui favorit: a oprit cronometrul la 47,20 secunde, îmbunătățind recordul competiției, care îi aparținea lui Kliment Kolesnikov, cu 17 sutimi. A fost al doilea cel mai bun timp scos de român în carieră, după 47,13 la Mondialele de la Budapesta”, au notat aceștia.

În proba de 200 metri liber, David Popovici va concura duminică, 14 august, în serii și semifinală, urmând ca luni, 15 august, să fie finala probei. Tot duminică, 14 august, el va evolua în seriile și eventuala finală a ștafetei de 4 x 100 metri liber. David Popovici își va încheia evoluțiile, miercuri, 17 august, zi în care sunt programate atât seriile, cât și finala probei de 400 metri liber. Competiția este transmisă de TVR.