Gestul disperat al lui Dani Oțil ca să angajeze ospătari pentru restaurantul său: „Cum a intrat pe ușă”

Gestul disperat al lui Dani Oțil ca să angajeze ospătari pentru restaurantul său: „Cum a intrat pe ușă”
Gestul disperat al lui Dani Oțil ca să angajeze ospatari pentru restaurantul său

Dani Oțil are de ceva timp un restaurant de lux în București, astfel că este un cunoscător al domeniului HoReCa și, evident, al plusurilor și minusurilor din industria ospitalității. Spre exemplu, matinalul a povestit, în stil propriu, cum se confruntă sau, mai bine zis, cum gestionează una dintre problemele de care s-a lovit în domeniu, și anume, criza de personal.

Dani Oțil s-a confruntat cu criză de personal la restaurantul său

Dani Oțil a povestit în ediția de joi, 16 iunie 2022, a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, cum se fac, mai nou, angajările în HoReCa. Matinalul a povestit că s-a confruntat cu dificultăți în a găsi oameni care să lucreze pe posturile de barman/ospătar la restaurantul său, motiv pentru care a fost nevoit să reducă drastic „lista pretențiilor” pentru potențialii candidați. În plus, Dani Oțil a dat de înțeles că chiar și în aceste condiții sunt tot mai puțini oameni care au optat pentru joburile oferite.

„Cum se fac angajările în HORECA? A intrat pe ușă (n.red. potențialul ocupant al postului de barman/ospătar), e luat. Imediat, i-am și dat un plic. Pentru ospătar/ barman, numai dacă îl vezi (n.red. pe potențialul candidat) ca e îmbrăcat normal, îi și dai o primă. Pai unii vin cu niște tricouri de le pică părul de pe piept în ciorbă!

A venit unul (n.red. să se angajeze), l-am băgat repede la bar, i-am arătat eu cum se fac două cafele, deși trebuia el să îmi arate mie cum se fac. Mi-a zis la final: păi, știi, pe mine nu mă interesează să fac cafele, eu doar am însoțit un prieten care vrea să se angajeze. I-am zis: nu-i nimic, dacă tot ai venit, hai și tu!”, a povestit Dani Oțil în ediția de azi a matinalului Neatza cu Răzvan și Dani.

Ce „reclamații” primește Dani Oțil

Restaurantul lui Dani Oțil pune preț pe calitate, atât în ce privește preparatele, cât și servirea, astfel că și prețurile sunt pe măsură. Ba chiar au fost și „reclamații” în rândul unora dintre clienți (sau foști clienți, având în vedere că persoana în cauză i-a declarat că nu va mai reveni în restaurantul său), cum ar fi comediantul Mihai Bobonete, ale cărui dezvăluiri au fost de-a dreptul…savuroase!

Actorul a povestit într-un podcast în care l-a avut ca invitat pe Răzvan Simion, colegul de emisiune al lui Dani Oțil, ce s-a întâmplat atunci când a primit nota de plată, după ce a servit niște felii de șnițel și șuncă „regulamentare”.

„Când a venit nota aia, eu am crezut că voi v-ați certat. I-am zis Cătălinei: „Eu cred că „Neața cu Răzvan și Dani” rămâne doar cu Răzvan”. Mâncasem niște felii de șnițel și șuncă.

M-am uitat pe notă și am văzut 15 mililoane (lei vechi), m-am uitat și pe spate și am zis că cred că e greșită. Nu eram și noi frații lui Dani? Eu am crezut că doar ne arată nota.

Când am văzut că am primit nota de 15 milioane, am crezut că am spart ceva, când am venit de la baie, vreo sticlă de vin. Foarte urât m-am simțit. I-am zis că nu mai vin”, povestea Mihai Bobonete, reușind să stârnească hohote de râs în rândul celor prezenți la Podcast.

„Meat and meet”. Acesta este sloganul reper după care ne ghidăm în fiecare zi. Este ceea ce îi face pe oameni să se conecteze, să râdă și să simtă că nimic nu e imposibil atunci când ești înconjurat de mâncare bună și oameni minunați. Aici, la The Grill, dăm o mare importanță fiecărui ingredient iar scopul nostru principal este să folosim doar produse proaspete, de cea mai bună calitate.

Aceasta este esența fiecărui preparat pe care îl avem în meniu. Petrecem ore, zile, uneori chiar și luni, căutând cei mai buni furnizori de carne, fie că este vorba de carne de vită, de porc sau de pui.

Și de fiecare dată când găsim un fermier responsabil, știm că vom dezvolta o colaborare pe termen lung. Respectăm mâncarea, precum și fiecare client ce ne trece pragul, de aceea am creat acest univers cu gusturi naturale, cu preparate făcute în casă, o atmosferă confortabilă și un serviciu personalizat, pentru oamenii ce caută experiențe culinare de cea mai bună calitate”, se arată în descrierea de pe site-ul restaurantului lui Dani Oțil.