30 apr. 2023 | 10:54

Gestul de la încoronarea Regelui Charles pe care nu îl va vedea nimeni. Este sacru, ce se va întâmpla

Diverse
Gestul de la încoronarea Regelui Charles pe care nu îl va vedea nimeni. Este sacru, ce se va întâmpla
Gestul de la încoronarea Regelui Charles pe care nu îl va vedea nimeni

Pregătirile pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea și cele trei zile de sărbători care o vor însoți sunt în plină desfășurare. Sunt pregătite, de asemenea, toate elementele simbolice care se vor folosi la ceremonia încoronării de la abația regală Westminster. Iată ce moment extrem de important, sacru, al zilei nu va putea fi văzut de către publicul larg.

Gestul de la încoronarea Regelui Charles care nu va fi văzut de nimeni. Este un moment sacru

Mai este doar o săptămâna până la mare ceremonie de încoronare a fiului regretatei Regina Elisabeta, care va avea loc pe 6 mai, iar pregătirile sunt în toi. Între timp, Regele Charles și Regina Consoartă au inspectat paravanul artizanal care se va folosi pentru a ascunde unul dintre momentele sacre ale zilei.

Acesta nu va putea fi văzut de publicul larg, fiind unul dintre cele mai importante momente din ceremonie. Este vorba despre ungerea cu ulei sfânt, care are loc înainte de învestire și încoronare.

Reprezentând un copac pentru a reprezenta cele 56 de țări membre ale Commonwealth-ului, designul a fost ales personal de rege și este inspirat de fereastra vitraliului Sanctuar din Capela Regală de la Palatul St James, care a fost dăruit regretatei regine Elisabeta pentru a marca Jubileul de Aur în 2002, informează Reuters.

Uleiul a fost consacrat la Ierusalim

Untdelemnul a fost creat folosind măsline din două plantații de pe Muntele Măslinilor, una dintre ele aflată la Mănăstirea Maria Magdalena, care este locul de înmormântare al mamei Prințului Philip, Prințesa Alice a Greciei. A fost parfumat cu uleiuri esențiale, printre care susan, trandafir, iasomie, scorțișoară și floare de portocal.

Uleiul crismal care va fi folosit pentru a-l unge pe Majestatea Sa Regele pe 6 mai 2023 a fost consacrat la Ierusalim astăzi, vineri, 3 martie 2023”, a transmis Palatul Buckingham într-un comunicat, luna trecută.

Ceremonia a avut loc în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, uleiul fiind sfințit de Patriarhul Ierusalimului, Preafericirea Sa Patriarhul Theophilos al III-lea, și de Arhiepiscopul anglican la Ierusalim, Preafericitul Hosam Naoum.

Citește și: Scrisoarea Reginei Elisabeta, desecretizată înainte de încoronarea Regelui Charles. Detaliul care le-a atras atenția tuturor

Va fi uns pe mâini, cap și piept

Royal Collection Trust a deschis modul în care Arhiepiscopul de Canterbury toarnă uleiul pe Lingura Încoronării și îl unge pe suveran pe mâini, pe piept și pe cap.

„Tradiția datează din Vechiul Testament, unde este descrisă ungerea lui Solomon de către preotul Țadoc și profetul Natan. Ungerea era unul dintre sacramentele sfinte medievale și sublinia statutul spiritual al suveranului.

Pnă în secolul al XVII-lea, suveranul era considerat a fi numit direct de Dumnezeu, iar acest lucru era confirmat prin ceremonia ungerii. Deși monarhul nu mai este considerat divin în același mod, ceremonia încoronării confirmă, de asemenea, că monarhul este capul Bisericii Angliei.”, a explicat RCT.

De altfel, și în cazul Încoronării Reginei Elisabeta din 1953, ungerea a fost singurul moment al ceremoniei care nu a fost prezentat la televiziune. Un baldachin a fost ținut deasupra noii regine.

Citește și: Lovitură finală pentru Harry! Unde va sta fiul Regelui Charles la ceremonia de încoronare, e o mare umilinţă

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Eva nu a fost prima soție a lui Adam. Lilith nu este menționată în Biblie
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Vecinii pot intra peste tine în casă. E legal! N-ai voie să faci așa ceva la bloc
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
NATO se pregătește de RĂZBOI cu RUSIA! Planuri pentru UN TRANSPORT mare de RĂNIȚI
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro