Gestul ciudat făcut de Vladimir Putin lângă sicriu lui Mihail Gorbaciov. Obiectul pe care l-a fixat cu privirea pentru câteva secunde

Gestul ciudat făcut de Vladimir Putin lângă sicriu lui Mihail Gorbaciov. Obiectul pe care l-a fixat cu privirea pentru câteva secunde
Ce gest a făcut Vladimir Putin lângă sicriul lui Mihail Gorbaciov?

Vladimir Putin a făcut un gest ciudat după ce s-a apropiat de sicriul lui Mihail Gorbaciov. Președintele Rusiei a ținut neapărat să ajungă la mormântul acestuia și să fie prezent în special pentru un moment de reculegere. Oficialul nu va participa la funeraliile fostului lider sovietic. ,,Programul de lucru al lui Vladimir Putin nu îi permite să ia parte la ceremonia de adio’‘, a susținut purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Ce gest a făcut Vladimir Putin lângă sicriul lui Mihail Gorbaciov: oamenii au rămas surprinși

Președintele Federației Ruse a depus un buchet de flori la sicriul ultimului lider sovietic. Kremlin Pool a făcut publică o fotografie care îl surprinde pe oficial la căpătâiul lui Mihail Gorbaciov.

Kremlin Pool este pagina oficială a jurnaliștilor acreditați la Kremlin și la activitățile principale ale Guvernului rus. Gorbaciov va fi înmormântat în cursul zilei de sâmbătă, dar președintele rus nu va participa la ceremonie din cauza programului prea încărcat.

,,Programul de lucru al lui Vladimir Putin nu îi permite să ia parte la ceremonia de adio organizată pentru Mihail Gorbaciov sâmbătă, 3 septembrie”, a precizat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Cum a reacționat președintele rus?

El a adăugat și faptul că președintele rus a vizitat joi Spitalul Clinic Central și a depus un buchet de flori la locul unde se află sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului lider URSS. Mulți au considerat acest gest ca fiind unul ciudat. Momentul a fost filmat și difuzat la televiziunea rusă.

Imaginile îl arată pe Vladimir Putin care se îndreaptă spre sicriu și depune alături buchetul de flori roșii, ulterior stă câteva secunde nemișcat și cu privirea ațintită spre defunct ca într-un moment de reculegere.

Cel din urmă se uită mai apoi fix spre portretul alb-negru din stânga sa care îl reprezintă pe Gorbaciov în tinerețe. Președintele rus revine cu privirea spre sicriu. Bărbatul își pleacă mâna și capul pe marginea sicriului într-un gest de rămas bun, ulterior își face cruce cu mâna dreaptă și părăsește încăperea.

Nici Angela Merkel nu vine la ceremonie

Fostul cancelar german Angela Merkel se află în recuperare după ce s-a accidentat la genunchi. Cel mai probabil ea nu va putea să călătorească în Rusia pentru funeraliile lui Gorbaciov.

„Nu este posibil să se facă o declaraţie despre o astfel de călătorie”, a spus purtătoarea de cuvânt, în timp ce o serie de factori încă sunt incerţi.

Merkel i-a adus miercuri un omagiu fostului lider URSS pe care l-a descris drept un „politician global unic”.

Urmăriți Playtech.ro și pe