24 sept. 2020 | 08:40

Gestul care te ajută să slăbești rapid. Trebuie să faci asta după fiecare masă

Monden
Gestul care te ajută să slăbești rapid. Trebuie să faci asta după fiecare masă
Cum sa slabesti usor

Toată lumea vrea să slăbească, dar sunt puțini aceia care sunt în stare să renunțe la mâncare sau să slăbească făcând mișcare. Pentru această categorie le propunem o metodă de slăbit foarte ușoară. Nu trebuie să renunțe la mesele copioase și nici nu vor trebui să facă mișcare. Vor trebui să stea doar în apă fierbinte.

Ce trebuie să faci după o cină copioasă dacă vrei să slăbești. Nu are legătură cu sportul

Visul oricărei persoane care doreşte să slăbească este acela de a arde calorii fără să depună vreun efort. Oamenii de ştiinţă britanici au anunțat că acest lucru este foarte posibil.

Tot ce trebuie să facă persoana respectivă este să stea într-o cadă cu apă caldă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că stimulentul principal în consumul de energie este căldura.

Cum sa slabesti fara efort

Cum sa slabesti fara efort

O oră petrecută în apă fierbinte arde 126 de calorii

Astfel, o oră petrecută într-o cadă cu apă încălzită până la 40 de grade Ceslius va topi în medie 126 de calorii. Aproximativ aceeaşi cantitate de calorii sunt arse într-o jumătate de oră de mers pe jos. În afară de aceast fapt, baia caldă scade mai eficient glicemia decât chiar mersul pe bicicletă.

Cercetătorii din Marea Britanie au făcut această descoperire întâmplător, în timp ce căutau alternative pentru activitățile sportive legate de controlul diabetului de tip 2.

O oră în cadă sau o oră pe bicicletă?

În cadrul studiului, cercetătorii britanici au comparat efectele băii în apă caldă cu aceeași perioadă de timp petrecut pe bicicletă și au constatat că relaxarea în cadă are beneficii surprinzătoare.

Voluntarii care au petrecut în cadă o oră, în alte zile au pedalat pe biciletă intens. Această activitate le-a determinat creşterea temperaturii corpului cu 1 grad Celsius, așa cum s-a întâmplat și în cazul băii prelungite.

Baia caldă scade zahărul din sânge

Rezultatele cercetărilor au mai artătat că după baia fierbinte, participanţii au avut un nivel mai scăzut de glucoză în sânge, cu 10% mai mic, comparativ cu efortul fizic.

Descoperirea a fost complet neașteptată pentru oamenii de știință. Deşi consumul de energie prin baia prelungită în cadă nu poate fi măsurată cu ceea ce se întâmplă prin practicarea unui sport, se cunoaște faptul că numărul caloriilor arse cresc cu 80% cu ajutorul căldurii.

O baie fierbinte pe zi nu are ce să strice

Nu în ultimul rând, concluzia cercetătorilor este că o baie fierbinte, după ce s-a luat cina, ajută la menținerea greutății și limitează creșterea zahărului din sânge.

În plus, oamenii de știință nu au uitat să reamintească faptul că activitatea fizică și sportul sunt mai benefice pentru sănătate decât baia fierbinte.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro