De Ziua Mondială a Zâmbetului, prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea a dezvăluit o modalitate incredibilă prin care am putea să-i ajutăm pe cei din jurul nostru să devină oameni mai buni. Faimosul neurochirurg a postat un mesaj impresionant, adresat tuturor românilor.
În data zilei de vineri, 7 octombrie, neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea le-a transmis un mesaj emoționant românilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Zâmbetului. Reputatul neurochirurg pune accent pe importanța dăruirii unui zâmbet chiar și în cele mai dificile momente ale vieții.
„Stimați prieteni și colegi! Azi, 7 octombrie, este ziua zâmbetului! Acest zâmbet deschide orice ușă, orice poartă, orice lacăt și orice suflet, deci… zâmbiți!
Acest zâmbet deschide calea spre iubire! Acest zâmbet ne ajută în tratarea și vindecarea semenilor noștri! Deci… zâmbiți”, a scris prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea pe pagina sa de oficială de Facebook.
Specialistul pune accent pe importanța împărtășirii unui zâmbet chiar și în cele mai grele situații cu care se poate confrunta un om. Prof. dr. Alexandru Ciurea susține că atunci când zâmbim, acest lucru ne aduce multe beneficii la nivelul creierului.
Acest zâmbet trebuie să fie „emis” chiar de noi, nu neapărat de ceilalți.
Este încântător să vezi o persoană zâmbind și să intri în contact cu ea, însă la fel de binefăcător pentru creierul nostru este ca noi înșine să purtăm mereu un zâmbet pe buze.
Sau, cum spunea Părintele Arsenie Papacioc, să avem mereu un zâmbet ascuns în inimă”, a completat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea.
Citește și Alimentele care îți blochează creierul. Prof. Dr. Vlad Ciurea spune că trebuie să renunțăm la ele
În anul 1963, Harvey Ball, un pictor din Statele Unite ale Americii, ar fi fost angajat de o companie de asigurări pentru a crea o faţă zâmbitoare care să ridice moralul salariaților.
Zis și făcut. Prin urmare, artistul a creat, în numai 10 minute, faimosul „Smiley face”, o faţă galbenă rotundă cu doi ochi şi un zâmbet larg. Pentru desenul său, pictorul a fost remunerat cu suma de 45 de dolari.
Potrivit spuselor lui Harvey Ball, aceasta ar fi fost pentru prima dată când o ilustrație atât de simplă ar fi adus atât de multă bucurie pe chipurile oamenilor.
Simbolul său, smiley face, a fost imprimat pe mai mult de jumătate de milion de butoni şi a devenit cunoscut în toată lumea. În anul 1999, prima zi de vineri din luna octombrie a devenit Ziua Mondială a Zâmbetului şi a faptelor bune.