Gest superb făcut de un ieșean. Oferă consultații și ochelari de vedere gratuite persoanelor din medii defavorizate

Gest superb făcut de un ieșean. Oferă consultații și ochelari de vedere gratuite persoanelor din medii defavorizate
Gest superb făcut de un ieșean. Oferă consultații și ochelari de vedere gratuite persoanelor din medii defavorizate

Cezar Călugăreanu este psihoterapeut în Iași și a găsit o metodă de a ajuta persoanele din categorii vulnerabile din oraș. Acesta a accesat 100.000 de euro cu ajutorul fundației „Alături de Voi” și a utilizat banii așa cum știe el mai bine, ajutându-i pe alții.

Locul unde se dau gratis ochelari de vedere

Cezar Călugăreanu a investit fondurile europene într-o întreprindere socială care ajută persoanele fără venituri sau din categorii vulnerabile sa beneficieze de consultații și ochelari de vedere gratis. Până în momentul de față, 70 de persoane au beneficiat de serviciile sale.

„Am observat că atunci când vin persoane cu probleme psihice, e foarte greu pentru un oftalmolog să își facă treaba și avea nevoie de mine. Împreună cu cei de la ADV m-am gândit că poate reușim să îi ajutăm pe acești oameni care de obicei provin din medii defavorizate sau sunt copii abandonați. Mai ales la persoanele cu dizabilități de natură psihică este extrem de greu să faci o consultație și unii poate chiar nici nu își permit o consultație sau o pereche de ochelari. Sunt o mulțime de persoane care nu trăiesc la limita sărăciei, ci în sărăcie”, susține psihoterapeutul Cezar Călugăreanu, din Iași, în vârstă de 47 de ani.

Consultații destinate persoanelor fără venituri

Inițiatorul proiectului a creat și 4 locuri de muncă noi în spațiul unde se fac consultațiile, pe Bulevardul Independenței. Acesta spune că rolul proiectului a fost de a ajuta persoanele care nu-și permit un consult sau ochelari de vedere.

De asemenea, Cezar spune că își dorește ca un număr cât mai mare de persoane să beneficieze de proiect, iar cei care cred că pot ajuta, la rândul lor, astfel de persoane, pot lua legătura cu cabinetul oftalmologic.

Până acum, 70 de persoane au beneficiat de serviciile gratuite, iar afacerea efectivă a deschis-o pe 8 martie, însă a durat până să „pună rotițele în funcțiune”, spune acesta. Cei care vor să beneficieze de program, pot suna la cabinet.

Din banii primiți au fost alocați pentru deschiderea unui punct de lucru special pentru serviciile oferite persoanelor din grupuri vulnerabile, am mai creat 4 locuri de muncă.

O parte i-am alocat pentru unele instrumente, iar restul pe consultații și ochelari, pentru că vreau să ajut un număr mare de persoane din grupurile vulnerabile. Prin ONG-uri și grupuri vulnerabile am ales „Salvați Copiii”, „Bethany”, și copii și adulți. Dar trebuie să fie din grupul vulnerabil, nu neapărat persoane cu dizabilități, dar și astfel de persoane”, mai spune Cezar Călugăreanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI