31 mart. 2023 | 21:31

Gest impresionant al lui Gigi Becali la mormântul lui Cornel Patrichi. Dezvăluiri de la parastas: „Mi-au dat lacrimile” EXCLUSIV

Știri generale
Gest impresionant al lui Gigi Becali la mormântul lui Cornel Patrichi. Dezvăluiri de la parastas: „Mi-au dat lacrimile” EXCLUSIV
Gest impresionant al lui Gigi Becali la mormântul lui Cornel Patrichi. Dezvăluiri în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Cornel Patrichi, cel mai bun dansator român din toate timpurile ar fi împlinit 79 de ani, mâine, pe 1 aprilie. De ziua lui, însă, ca o coincidență stranie, va avea loc parastasul de 7 ani. În interviul exclusiv pentru Playtech Știri, văduva Cornelia Patrichi, stabilită în Italia, la fiul ei, ne-a povestit și despre un gest impresionant al lui Gigi Becali la mormântul lui Cornel Patrichi.

Fosta mare dansatoare Cornelia Patrichi a dat timpul înapoi, în vremea când ea și Cornel Patrichi erau o familie fericită și când ziua de 1 aprilie le umplea casa de invitați.

„Trebuia să-l serbăm pe Cornel, în fiecare an, căci, fiind născut pe 1 aprilie, o zi pe care o rețin ușor toți, deja se anunțau din timp că vin la petrecere. Când eram mai tineri, nu mergeam la restaurant, ci închiriam câte o vilă la Snagov. Mai apoi, când am avut casa de la țară, mergeam acolo, cu toții, balerine, regizori, aveam prieteni foarte mulți, mai ales din lumea artistică. Cornel nu voia cadouri, de ziua lui de naștere, iar când se serba, tot el gătea, îi plăceau mult peștele prăjit și saramura”, ne-a declarat Cornelia Patrichi, exclusiv pentru Playtech Știri.

Parastas de 7 ani pentru Cornel Patrichi, chiar de ziua lui de naștere. Cornelia Patrichi: „Va fi o zi atât de tristă!”

Ca o coincidență stranie și dureroasă, ziua de naștere a regretatului dansator Cornel Patrichi, 1 aprilie, coincide cu parastasul de șapte ani. Cornelia Patrichi a pregătit pachete cu mâncare, iar mâine va merge la Cimitirul Pipera, unde este înmormântat soțul ei și unde preotul va ține o slujbă de pomenire:

„Din păcate, anul acesta, pe 1 aprilie, de ziua lui de naștere, trebuie să-i fac parastasul de 7 ani. Cornel a murit pe 5 aprilie, dar trebuie făcut cu o săptămână înainte. Stau și mă gândesc cât de fericiți eram de ziua lui, cândva, iar acum va fi o zi atât de tristă! Voi merge la Cimitirul Pipera, unde este îngropat. Vor veni doar câțiva oameni, care au mai rămas, va fi și o slujbă, dimineață. Apoi, voi împărți pachete cu mâncare și vom merge la un restaurant, la masă, la un mic dejun. Eu nu dau haine pomană, la 7 ani, nici farfurii, sunt din zona Ardealului, unde se împart doar colaci”.

Gest impresionant al lui Gigi Becali la mormântul lui Cornel Patrichi

Stabilită în Italia, alături de fiul ei și de nepoate, Cornelia Patrichi merge rar la cimitir, la soțul ei, doar atunci când revine în țară. Însă, are sufletul împăcat că un prieten drag, de familie, care a ajutat-o enorm, în cele mai grele momente ale vieții, are grijă ca la mormântul lui Cornel Patrichi să fie mereu flori și o lumânare aprinsă.

„La cimitir, de mormânt, se ocupa, într-o vreme, o femeie, îi mai aprindea lumânări, îi punea și flori. Însă, Gigi Becali, un om care ne este tare drag și care merge des la Cimitirul Pipera, unde se află înmormântat și un alt bun prieten, mi-a zis așa: „Cornelia, stai liniștită, că îi pun eu lumânare lui Cornel, când merg și la mormântul altui prieten. Are mereu lumină”. M-a impresionat gestul lui Gigi Becali, mi-au dat lacrimile”, ne-a mai declarat Cornelia Patrichi, exclusiv pentru Playtech Știri.

De altfel, Gigi Becali a fost și cel care a ajutat familia Patrichi, în urmă cu șapte ani, cu acest loc de veci din Cimitirul Pipera.

Nepoata cea mare a lui Cornel Patrichi i-a moștenit pasiunea pentru dans

Cornelia Patrichi este topită după nepoate, cu atât mai mult cu cât cea mare le-a moștenit pasiunea pentru dans:

„După decesul lui Cornel, eu locuiesc în Italia, cu fiul meu. Fericirea mea sunt nepoatele. Cred că cea mare, în vârstă de cinci ani, seamăna bine cu Cornel, ea și dansează, ne-a moștenit această pasiune. Se uită la videoclipurile cu mine și cu Cornel și zice: „Uite-l pe bunicul!”. Știe că el e bunicul. Fetițele sunt mai blonduțe, cea mică e roșcată, ca mine. Zilele acestea, am stat la Cluj, la sora mea. Iar în București locuiesc acum la prietena mea, Doinița, deși am și o garsonieră, împreună facem și cumpărăturile pentru parastas”.

„N-am vrut ca soțul meu să arate ca un cioclu, la înmormântare”

Cornelia Patrichi ne-a dezvăluit, la șapte ani de la decesul celebrului dansator, și de ce nu a dorit ca soțul ei să fie înmormântat în costum, conform tradiției:

„Așa am hotărât eu, nu am vrut ca el să arate ca un cioclu. L-am îmbrăcat cu o cămașă albă, marca Armani, cu un pulover galben, marca Polo Ralph Lauren, galben, legat așa, peste umeri, blugi, și mocasini din piele întoarsă. Avea și costume scumpe, dar am refuzat. Costumele lui le-am dăruit, după înmormântare, am mai păstrat doar câteva lucruri, care i-au aparținut, și pe care le voi păstra toată viața în șifonier”.

Cornel Patrichi s-a stins din viață pe 5 aprilie 2016, la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu cancer la plămâni.

PlaySport
Marea artistă a României a dezvăluit de ce e singură la 45 de ani: „Mă sculptez, mă descopăr”! În trecut s-a iubit și cu Irinel Columbeanu
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu, aproape GOALĂ! Fusta e prea scurtă, s-a văzut TOT
Digi24
Dacă Ucraina pierde, ne-am putea trezi cu două rele: „Răul cel mic”: armata obligatorie. „Răul cel mare”: armata rusă la gurile Dunării
Cancan.ro
Halucinant! Prezentatoare TV de la noi, audiată pentru trafic de droguri. Ar avea conexiuni cu un dealer
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49. Unde s-a jucat biletul norocos și cât a costat
Romania TV
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Nebunie totală, avem numele!
Capital.ro
Toată România plânge. A murit o legendă a ţării noastre. A fost cel mai bun dintre toţi
EVZ.ro
Harry și Meghan, în mare foame de bani. Ce vor face pentru Netflix
Adevarul
Legende pescărești cu monștri marini pescuiți la Sfântu Gheorghe: „A prins un morun de 675 de kilograme, din pântecele căruia a scos 145 de kilograme de caviar“ VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Libertatea.ro
Ce le-a spus polițiștilor suspectul în cazul femeii al cărei trup a fost găsit pe un câmp
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
S-au aflat finaliștii de la Survivor 2024. Cine sunt concurenții care vor lupta pentru premiul cel mare
Redactia.ro
"Scene rușinoase!" Ce scrie presa internațională, după ce un fotbalist a fost biciuit la marginea terenului
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
De ce boală suferă fiul chef-ului Orlando Zaharia: „Doctorii fugeau de mine. Am dormit cu soția într-o mașină, în curtea spitalului”. Andreas are 18 ani
Viva.ro
Ancheta de la Sf. Pantelimon. Ce se știe despre cei 17 pacienți care ar fi murit la ATI din cauza dozei prea mici de medicamente
Digi24
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu toporul de un deținut grațiat de Putin
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Iubita lui Panagiotis Tachtisdis a ajuns la spital. S-a săturat de infidelitățile lui
EVZ.ro
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews
Închisoare pentru fostul ministru al Justiţiei. Decizie şoc în România, azi, 12 aprilie
Capital.ro
Perioada care va fi luată în calcul la obținerea pensiei: ”Este o noutate! Stagiul de cotizare va crește cu câțiva ani!”
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
MONICA MACOVEI, condamnată la ÎNCHISOARE! Judecătorii au DECIS
Mediaflux
Femeia care a fost ucisă și aruncată pe câmp, lângă autostradă, a vorbit cu sora ei înainte să plece de acasă. Ce i-a spus: „Am primit un telefon...”
Spynews.ro
Câte ouă poţi mânca pe zi. Ce diferență este între oul fiert și oul prăjit
Realitatea.net
O femeie a vrut să își renoveze bucătăria, însă a avut parte de o surpriză uriașă. Ce a putut să descopere sub casă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro