Angela Merkel a luat decizia cruntă. Informații de ultimă oră, sute de mii de români sunt în pericol

Angela Merkel a luat decizia cruntă. Informații de ultimă oră, sute de mii de români sunt în pericol
Ce decizie a luat Angela Merkel

Germania se pregătește de încă un lockdown, astfel că ia măsuri în ce privește școlile, magazinele, dar și orice alt soi de activitate ce implică adunările de oameni.

Angela Merkel a luat decizia cruntă

Într-o conferinţă de presă care a fost organizată la capătul unei reuniuni a guvernului federal împreună cu premierii landurilor federale, Angela Merkel a spus că Germania are nevoie urgentă de măsuri pentru stoparea creşterii exponenţiale a infectărilor cu Covid-19.

Astfel că în Germania, lockdown-ul o să înceapă miercuri, 16 decembrie 2020, și o să dureze până în luna ianuarie a anului 2021. Din cauza creșterii numărului infecțiilor și deceselor de covid-19, magazinele, școlile, dar și grădinițele se vor închide.

De asemenea, Institutul Robert Koch a spus duminică că numărul cazurilor de covid din Germania a crescut cu 20.200, ajungându-se la 1.320.716. În ce privește numărul de morți, raportat, acesta a crescut cu 321 la 21.787.

Amintim că în Germania activitățile școlare au fost suspendate, elevii urmează a învăța în online, iar vacanța de Crăciun o să fie prelungită până pe 10 ianuarie. De asemenea, și grădinițele se vor închide, iar părinții își pot lua concedii plătite pentru ca să stea cu bebelușii lor.

De asemenea, autoritățile încurajează și angajatii ca să lucreze de acasă când și dacă este posibil. Iar dacă sunt respectate reglementările de igienă, ceremoniile religioase din biserici, sinagogi și moschei pot să continue, însă cântarea este interzisă. De asemenea, consumul de alcool va fi interzis în spaţiul public. Cu toate acestea, Guvernul de stat intenționează să ridice parțial restricțiile în intervalul24 și 26 decembrie, în așa fel încât familiile să poată petrece Crăciunul împreună. Dar regulile permit întâlnirea a maximum cinci adulţi plus copii cu vârste sub 15 ani, ce fac parte din familia imediată, adică din maximum două gospodării. De asemenea, oamenii nu vor putea achiziţiona artificii pentru noaptea de Revelion.

Angela Merkel, declarație emoționantă

Amintim că la sfârșitul finele săptămâni, în Germania a fost înregistrat un nou record de 29.875 de infectări în doar o singură zi și 585 de decese.

“Trebuie să acționăm urgent. Trebuie să facem mai mult decât era planificat anterior”, a spus ministrul Economiei, Peter Altmaier, iar ministrul de Interne Horst Seehofer a declarat: “Dacă așteptăm până la Crăciun, va trebui să ne luptăm cu numărul mare de cazuri luni întregi”.

”Dacă va fi ultimul Crăciun cu bunicii noştri, sigur am făcut ceva greşit”, a spus Angela Merkel, într-un discurs dinaintea dezbaterii în ce privește bugetul Germaniei.

”Îmi pare foarte rău, din tot sufletul, dar dacă preţul pe care îl plătim este de 590 de decese pe zi, atunci, după părerea mea, acest lucru nu este acceptabil. Trebuie să facem tot ce putem pentru a ne asigura că nu vom avea din nou o creştere exponenţială”, a spus Merkel, ca să argumenteze necesitatea de a fi adoptate restricții mai dure pentru Sărbătorilor de iarnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI