Purtarea măștilor de protecție, obligatorie în șase județe din România. Ce fac cei care nu au așa ceva

Purtarea măștilor de protecție, obligatorie în șase județe din România

Starea de urgență s-a prelungit cu încă o lună, iar măsurile de protecție împotriva COVID-19 se înăspresc pe zi ce trece. Numărul amenzilor este într-o creștere inimaginabilă, iar purtarea măștilor de protecție este acum o obligativitate în șase județe din România.

Purtarea măștilor de protecție, obligatorie în șase județe din România

Autoritățile locale din șase județe i-au înștiințat pe români că au luat decizia ca oamenii să poarte măști de protecție sau alte forme de protecție a căilor respiratorii în afara locuinței. Acest lucru a devenit acum o obligație a celor care-și părăsesc domiciliul. În acest context, începând de luni, 6 aprilie, și în Maramureș purtarea măștilor de protecție a devenit o obligație. În cazul în care unii oameni nu găsesc măști, pot fi folosite alte materiale de protecție precum: eșarfe, măști de pânză sau orice alt tip de material. Subliniem faptul că măsura a intrat în vigoare din cadrul dimineții de azi și în orașul Simeria, județul Hunedoara.

„Prima măsură care devine obligatorie, începând cu data de 6 aprilie 2020, pentru toţi cetăţenii judeţului Maramureş sau pentru cei care tranzitează judeţul face referire la acoperirea feţei (nas, gură) cu mască, inclusiv măşti improvizate sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spaţii publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecţie respiratorie sau nu”
Gabriel Zetea, vicepreşedinte Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş

Purtarea măștilor de protecție, obligatorie în șase județe din România
Purtarea măștilor de protecție, obligatorie în șase județe din România

Ce fac cei care nu au așa ceva?

Persoanele care nu poartă măști de protecție sau mijloace similare pot fi sancționate de Poliția Locală sau Poliția Națională cu amenzi de până la 100 la 500 de lei cu avertisment. Primele măsuri vor fi avertismentele, pentru ca oamenii să conștientizeze responsabilitatea lor față de propria stare de sănătate și a celor din jur și cât de importantă este protejarea împotriva răspândirii virusului prin toate mijloacele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI