Ce a ascuns China în criza pandemiei. Acuzații grave la nivelul marilor puteri ale lumii. SUA, în alertă

Ce a ascuns China în criza pandemiei. Acuzații grave la nivelul marilor puteri ale lumii. SUA, în alertă

Din decembrie 2019, China încasează acuzații din cauza propagării virusului COVID-19, provocând o pandemie. Transparența țării, lovită oricum de intensitatea bolii, a fost un alt factor care a atras săgeți asupra ei. Criticile au fost însoțite acum și de amenințări.

Ce a ascuns China în criza pandemiei. Acuzații dure. SUA, în alertă

Președintele american Donald Trump a avertizat China că va fi trasă la răspundere, dacă va fi găsită vinovată pentru răspândirea noului virus. De altfel, liderul american nu este singurul care privește cu indignare către autoritățile chineze. Recent, lideri australieni, britanici și chiar președintele francez Emanuel Macron și șeful NATO și-au exprimat nedumeririle.

„Ar fi trebuit sa fie oprita (raspandirea virusului – n.red.) in China inainte de a incepe – si nu a fost oprita, iar intreaga lume sufera din cauza asta. (…) Daca a fost o greseala, o greseala este o greseala. Dar daca sunt responsabili cu buna stiinta, da, atunci ar trebui sa fie consecinte”, a spus Donald Trump într-o conferință de presă susținută sâmbătă, la Casa Albă.

La întrebarea dacă ceea ce s-a întâmplat cu noul virus a fost „o greșeală care a scăpat de sub control sau a fost făcută deliberat?”, șeful de stat a spus doar că ”este o mare diferență între cele două”. Anterior, în ziua de miercuri, Trump a întrebat: „Crede cineva cu adevărat cifrele?”, referindu-se la bilanțul oficial al chinezilor, care, în prezent, arată 82,735 de infectați și 4,632 de decese.

”Cea mai gravă operațiune de mușamalizare din istoria omenirii”

Președintele american primește susținere din partea ministrului australian de Externe, Marise Payne, care și-a exprimat, de asemenea, îngrijorările cu privire la corectitudinea autorităților chineze. „Aceste chestiuni din jurul coronavirusului sunt chestiuni pentru o analiza independenta. Cred ca este important sa facem asta. De fapt, Australia chiar va insista pe asta”, a spus Payne, potrivit The Guardian. 

Liderului american i s-a alăturat și Michael McCaul, membru republican în Camera Reprezentanților din partea statului Texas, care susține că Partidul Comunist Chinez se află în ”cea mai gravă operațiune de mușamalizare din istoria omenirii”, dat fiind că a eșuat să își protejeze poporul și restul lumii, dar că nici nu a informat adecvat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI