Gerard Pique, anchetat de DNA-ul spaniol. Ce acuzații i se aduc veteranului de la Barcelona

Gerard Pique, anchetat de DNA-ul spaniol. Ce acuzații i se aduc veteranului de la Barcelona
Gerard Pique este bănuit că ar fi încasat ilegal un comison de 24 de milioane de euro, prin firma sa, pentru organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită

Gerard Pique, anchetat de DNA-ul spaniol. Fundașul de 35 de ani al Barcelonei a fost în mijlocul unui scandal provocat de implicarea sa în organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită. Firma jucătorului ar fi primit un comision de 24 milioane de euro la presiunea făcută asupra saudiților de președintele Federației Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales. Acum, Gerard Pique a intrat în vizorul procurilor anticorupție spanioli în urma unei plângeri făcute de un antrenor federal.

Gerard Pique, anchetat de DNA-ul spaniol

Gerard Pique, anchetat de DNA-ul spaniol. Fotbalistul Barcelonei și președintele Federației Regale Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, sunt în mijlocul unui scandal declanșat de publicarea corespondenței electronice dintre cei doi de către publicația El Confidencial.

Pe scurt, Gerard Pique ar fi încasat prin firma sa, Kosmos, un comision de 24 de milioane de euro pentru intermedierea organizării a șase ediții ale Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, începând cu 2020. Banii ar fi fost primiți la presiunea lui Rubiales, RFEF primind 40 de milioane de euro pe sezon pentru aceeași afacere. veteranul fundaș al Barcelonei, a negat orice acțiune ilegală sau imorală făcută de firma sa. Mai mult, el a declarat că a făcut o treabă foarte bună, dat fiind succesul comercial al Supercupei, la ultimele ediții.

Ce acuzații i se aduc veteranului de la Barcelona

Gerard Pique a spus că firma sa a luat un comision chiar mai mic decât alte firme și că întreaga campanie e îndreptată, de fapt, împotriva lui Rubiales.

„Știu foarte bine ce am făcut. Nu am intrat în această afacere pentru bani. Comisionul companiei mele a fost de 10%, mi se pare normal. Alții încasează 15-20%.

Nu cred că este o campanie împotriva mea, ci împotriva președintelui Federației. Unde este conflictul de interese? Faptul că am adus bani Federației, care a încasat 40 de milioane de euro în loc de 120.000 de euro? Asta înseamnă că arbitrii o să fluiere în favoarea mea și a Barcelonei?”, a spus Gerard Pique, citat de Marca.

Un antrenor federal a depus plângere penală

Acum, DNA-ul spaniol (Ministerul Public) dorește să afle cum s-a încheiat acordul dintre președintele Federației Regale Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, și Kosmos, firma lui Gerard Pique. Miercuri, un judecător spaniol a transmis faptul că informațiile publicate în ultimele săptămâni „indică fapte de legalitate dubioasă”.

Când s-a iscat controversa contractului, atât Pique, cât și Rubiales au declarat că acel comision, de 24 de milioane de euro, ar fi fost plătit de către Arabia Saudită, nu de către Federația Spaniolă.

Împotriva lui Gerard Pique și a lui Luis Rubiales există o plângere înregistrată de Parchetul Anticorupție, pe 19 aprilie, din partea antrenorului și membrului federal Miguel Galan. Acesta îi acuză pe cei doi de cinci capete de acuzare: corupție pe persoană fizică, corupție în afaceri, administrare neloială, fraudă administrativă și luare de mită.

De asemenea, Ministerul public dorește să investigheze dacă cumva Federația Spaniolă a virat sume către firma ce i-a construit casa lui Luis Rubiales din Madrid. Din mailurile dintre Pique și Rubiales publicate de El Confidencial mai rezultă dorința fotbalistului de a juca la Jocurile Olimpice 2020, deși se retrăsese din națională, dar și încercarea de a oferi clubului pe care-l deține, FC Andorra, o grupă mai accesibilă în cadrul Ligii a 3-a spaniole.