George Simion a făcut anunțul de care se temeau toți românii: „Trăim într-o dictatură militară!”

George Simion a făcut anunțul de care se temeau toți românii: „Trăim într-o dictatură militară!”
George Simion, anunț care dezamăgește mulți români

George Simion vine cu un anunț care îi îngrijorează și mai mult pe unii dintre români. Ce declarații șocante face acesta? „Am început să trăim într-o dictatură militară!” Ce se întâmplă în cazul redeschiderii școlilor din România?

George Simion, declarații surprinzătoare despre vremurile pe care le trăm

Liderul formațiunii AUR acuză militarizarea procesului de decizie trăit de români în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta anunță că va continua demersurile pentru reluarea cursurilor cu prezență fizică în școlile din România.

George Simion s-a întâlnit în cursul zilei de miercuri dimineață cu ministrul Educației pentru solicitarea de a redeschide instituțiile de învățământ. Din păcate pentru formațiune, propunerea nu a fost încununată de succes.

AUR a solicitat în repetate rânduri ca școlile să părăsească regimul online obligatoriu înainte ca acest an școlar să fie cu totul compromis. Acest aspect este susținut atât de OMS și UNICEF, dar și de Academia Româna, organizația Salvați copiii și Consiliul Național al Elevilor.

  • „Nu considerăm admisibil acest lucru şi vom merge înainte cu solicitarea noastră”

„Cred că am început să trăim într-o dictatură militară. Ministrul Câmpeanu ne-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide şi mâine şcolile, dacă ar putea. Însă decizia aparţine Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Nu considerăm admisibil acest lucru şi vom merge înainte cu solicitarea noastră, pentru cei din clasele a 8-a şi a 12-a, care au examene de dat, pentru cei din mediul rural, care nu au acces la şcoala online. O să mergem şi la CNSU, pentru dreptul fundamental la educaţie (…) Inspectoratele judeţene susţin că între 94 şi 96 la sută dintre elevi ar avea acces la învăţământ online. Aceste date mi se par false, similare raportărilor din perioada comunistă despre producţia agricolă la hectar”
George Simion. loderul AUR

De ce se ține cont în această decizie?

Sorin Câmpeanu susține că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă este un termen mult prea scurt. Ministerul Educației “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, a mai precizat acesta, potrivit sursei citate.

Întrebat în cadrul știrileprotv.ro despre posibilitatea deschiderii intituțiilor pe data de 11 ianuarie, oficialul a răspuns în mod direct. ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (…) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.

„Cred că la sfârșit de aprilie, sfârșit de martie – început de aprilie. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populației vulnerabile și cea a categoriilor de persoane care deservesc activități esențiale”, a răspuns la Digi24 colonelul doctor Gheorghiță când a fost întrebat de perioada când elevii se vor întoarce fizic la școală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI