George Simion a dat lovitura pentru AUR. A plecat din țară și a stabilit tot: decizia radicală

George Simion a dat lovitura pentru AUR. A plecat din țară și a stabilit tot: decizia radicală
George Simion a dat lovitura pentru AUR. Ce decizie neașteptată a luat liderul politic

Copreședintele partidului a făcut un anunț important după o întâlnire cu mai multe organizații europene. George Simion a dat lovitura pentru AUR, partidul urmând să treacă printr-o schimbare neașteptată. Decizia radicală a liderului politic vine ca urmare a unei vizite făcute în afara țării.

George Simion a dat lovitura pentru AUR. Ce decizie importantă a anunțat politicianul

Unul dintre liderii partidului AUR a avut ocazia de a participa la o întâlnire miercuri, la Varșovia, alături de reprezentații partidelor de guvernare conservatoare PiS (Partidul Lege și Justiție) și Partidul Solidaritatea Poloneză. Discuțiile liderilor politici s-au concentrat asupra situației companiilor de stat strategice dar și pe proiectul de lege care privește cenzurarea internetului.

Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar şi prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune şi prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliaţii strategici ai României în zonă, a anunțat George Simion, printr-un comunicat.

Totodată, George Simion a dat lovitura pentru AUR menționând că urmează să facă parte dintr-o familie politică importantă. Partidul se afiliază la „familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor, de orientare centru-dreapta”.

Un alt eveniment notabil din cadrul vizitelor liderului AUR l-a reprezentat întrevederea cu deputații Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, și cu Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jaroslaw Kaczynski. George Simion a făcut un gest neașteptat, dăruindu-i lui Fogiel o hartă a României Mari.

Simion i-a dăruit lui Fogiel o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918, a menționat partidul.

Printre subiectele discutate la Bruxelles cu europarlamentarii conservatori, George Simion a participat la dezbateri privind Pactul Verde european, dar și despre instituirea pașaportului de vaccinare.

Bănuit de furt și înșelăciune. Cum se apără George Simion în fața acestor acuzații

Liderul AUR, George Simion, urmează să ajungă la tribunal în urma unor acuzații de furt și înșelăciune. Motivul? Șeful Alianței pentru Unitatea Rromilor susține că George Simion și-a însușit acronimul AUR.

Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri. Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, rromii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere, a declarat Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

În apărarea sa, George Simion afirmă că el cunoaște statutul Alianței pentru Unitatea Rromilor, iar aceasta nu reprezintă un partid, ci un ONG. Cu toate acestea, decizia instanței va fi cea care va lămuri lucrurile.

Din câte ştiu eu, ei sunt AURr, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor? Să decidă instanţa, a afirmat George Simion într-o intervenție la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI