16 ian. 2021 | 20:40

OMS, anunț de ultimă oră despre pașaportul de vaccinare. Ce se întâmplă, de fapt, cu ele

Știri generale
OMS, anunț de ultimă oră despre pașaportul de vaccinare. Ce se întâmplă, de fapt, cu ele
Ce anunta OMS despre pasapoartele de vaccinare

AFP a anunțat că OMS nu aprobă utilizarea certificatelor de vaccinare ca o condiție pentru accesul străinilor în unele țări. Astfel că în recomandările formulate pentru OMS, comisia de urgență indică că pentru moment ”există prea multe necunoscute fundamentale în privinţa eficienţei vaccinului pentru reducerea transmiterii (virusului), iar vaccinurile nu sunt încă disponibile decât în cantitate limitată”.

OMS, anunț de ultimă oră despre pașaportul de vaccinare

Tot OMS a anunțat că vaccinarea nu trebuie să fie urmată de renunțarea la alte măsuri de protecție împotriva noului coronavirus. De altfel, Grecia este țara care a propus un astfel de certificat de vaccinare împotriva noului coronavirus, care să fie valabil în toată Uniunea Europeană, ca să ușureze călătoriile devastate de pandemie.

Potrivit propunerii înaintate de premierul grec, acest certificat de vaccinare ar putea să fie utilizat la îmbarcarea în orice mijloc de transport.  Iar președinta Comisiei Europene, pe nume Ursula von der Leyen a salutat această inițiativă a guvernului elen ce permite celor vaccinați să călătorească liber, solicitând un certificat de vaccinare recunoscut în toate țările UE.

”Este o cerinţă medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat”, a spus von der Leyen într-un interviu pentru presa portugheză.

Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a spus la Digi24 că, la nivelul Uniunii Europene, există o directivă în ce privește dreptul la liberă circulaţie şi la şedere în UE unde este prevăzută şi situaţia de excepţie prin care se pot impune restricţii de la aceste drepturi, ca să protejeze sănătatea publică.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu s-au vaccinat anti-coronavirus

Vineri, 15 ianuarie 2021, președintele, României Klaus Iohannis, s-a vaccinat împotriva noul coronavirus, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”. Va primi o a doua doză de vaccin peste 21 de zile.

”Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient şi recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricţie ne vor scoate din pandemie”, a spus preşedintele la plecarea de la Spitalul Militar Central.

Președintele României a fost urmat azi la vaccinare de premierul țării, Florin Cîțu. Acesta a purtat și un tricou cu un mesaj sugestiv, și anume,”Împreună învingem pandemia”.

”Foarte foarte ușoară această vaccinare, nu am simțit vaccinul. Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am vrut să dau un semnal de încredere pentru toți românii”, a spus premierul țării, după ce s-a vaccinat și el.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
Capital.ro
1 Mai, Ziua Muncii. Cum a apărut această sărbătoare și ce semnificație are
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro