George Burcea, reacție halucinantă către femei: ‘Să vă bată bărbații cu scaune’. Editura a decis să îi retragă cartea de pe piață

George Burcea, reacție halucinantă către femei: ‘Să vă bată bărbații cu scaune’. Editura a decis să îi retragă cartea de pe piață
Actorul s-a enervat dupa ce a fost jignit

George Burcea a devenit viral pe internet, după ce a avut o ieșire publică în care îndemna bărbații să își bată partenerele. Actorul a avut o reacție ieșită din comun, după ce a fost jignit de câteva persoane. El a avut o atitudine absolut scandaloasă la adresa femeilor.

George Burcea, derapaj scandalos la adresa femeilor

UPDATE: Editura Hyperliteratura a decis să retragă cartea scrisă de George Burcea de pe piață. Romanul intitulat Scrisoare către Ceaușescu a fost scos de la vânzare, după derapajul actorului în spațiul public.

În urma instigărilor la violență împotriva femeilor aduse de actorul și scriitorul George Burcea, autorul romanului „Scrisoare către Ceaușescu”, editura Hyperliteratura a decis retragerea de piață a cărților sale. Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică. – este mesajul postat de editura care a publicat cartea actorului.

George Burcea s-a supărat atât de tare atunci când câteva persoane l-au luat peste picior când l-au văzut gătind, încât a început să transmită tuturor femeilor că merită lovite „cu mese, cu scaune”.

Reacția violentă a actorului a venit după ce câteva persoane de sex feminin l-au luat peste picior că gătește. El a spus că unele femei merită să fie bătute, îndemând bărbații să facă aceste acte de violență fizică.

„Voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, repet, vă doresc să aveți bărbați care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace”, a spus Geroge Burcea în filmarea sa live.

Fostul soț al Andreei Bălan a lansat recent un roman în care abordează tema violenței domestice în perioada comunistă. În carte, el vorbește despre traumele pe care mama, bunica lui, dar și el însuși, le-au avut de traversat din cauza violenței fizice din partea bărbaților.

Ce a putut să spună actorul

Cartea numită Scrisoare către Ceaușescu a devenit bestseller-ul editurii la care a fost publicată.

Acum, George Burcea a avut un episod în care încerca să explice că femeile care l-au înjurat pe internet merită bătute de partenerii lor. Adresându-se tuturor persoanelor de sex feminin, George Burcea a avut un derapaj în care a instigat la violență.

„Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, eu sunt pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc?

Păi, fetelor, repet, vă doresc să aveți bărbați care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace (…)

Vă doresc capace în cap, sincer, că asta meritați. Se pare că unele femei asta merită”, a spus Geroge Burcea.

Ce mesaj a transmis directorul editurii care a publicat cartea actorului

Directorul editurii la care a apărut cartea lui Burcea, Hyperliteratura, Andrei Ruse, a postat un mesaj pe pagina lui de Facebook.

Sincer vă spun, eu nu văzusem live-ul până la capăt, adică ultimele zece minute și ceva, în care George Burcea a avut efectiv o criză de nervi și a spus cu subiect și predicat că unele femei merită bătute și chiar a sugerat să li se dea în cap.

M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în fața monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically corectness exagerat…).

Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit) și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e le place bătaia?

Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu. Încerc din răsputeri să caut o explicație de vreun fel a faptului că era foarte obosit și nervos, deși astfel de declarații (publice!) nu au nicio scuză.

Nu cred că am văzut un gest mai imatur și odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenței domestice.

Am decis să public la Hyperliteratura romanul „Scrisoare către Ceaușescu” pentru că mi s-a părut că e o carte plină de emoție, care arată drama unei familii prinsă în vârtejul nesfârșitelor bătăi și abuzuri, „bonus” problema eternă a alcoolismului (…) 

Nu, dragilor, nu sunt de acord sub nicio formă cu ce a zis George Burcea. Voi avea una-două, zece, dacă va fi nevoie, discuții cu el, încât să înțeleg că a fost o greșeală. O rătăcire. Vreau să fie așa. În caz contrar, cu siguranță voi opri această colaborare. Asta este așadar poziția mea fermă. Punct”,  a scris Andrei Ruse pe pagina sa de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI