Gem de pepene galben, fără pic de zahăr. Ce secret ascunde această rețetă ușoară și aromată

Gem de pepene galben, fără pic de zahăr. Ce secret ascunde această rețetă ușoară și aromată
Rețetă pentru gem de pepene galben. Este extrem de simplă

Gemul de pepene galben este incredibil de delicios și poate să fie folosit în mai multe rețete de prăjituri! Acest aliment se poate pregăti foarte ușor și nu conține deloc zahăr, dar are și un secret de care nu știu mulți români.

Gem de pepene galben. Ce secret prețios ascunde

În cazul în care îți dorești să te bucuri de un aliment ce poate să fie consumat în numeroase combinații, folosind ca umplutură pentru prăjituri sau ca gustare, alege să prepari gem de pepene galben. Rețeta este una simplă și alimentul o să mulțumească toată familia!

O să ai nevoie de mere și de doi pepeni galbeni pentru a te folosi de pulpa delicioasă. Nu trebuie să adaugi zahăr, mai ales pentru că acest gem conține foarte puține calorii și te va ajuta să îți păstrezi silueta în timp ce te bucuri de ceva dulce.

Începe prin a curăța pepenii de coajă și semințe și a tăia în felii miezul. Apoi, procesul trebuie să fie repetat și la mere, renunțându-se la coajă. Bucățile din fructe o să fie adăugate într-o tigaie, ulterior, după ce au fost pregătite.

Rețetă simplă pentru gem de pepene galben. O să te lingi pe degete

Nu trebuie să fie adăugat zahăr dacă se aleg mere mai dulci, așa că gemul o să conțină mai puțin de 70 de calorii, spre bucuria tuturor ce vor să aibă parte de un trup armonios în timp ce nu se abțin de la anumite plăceri culinare.

În continuare, tigaia trebuie să fie pusă la foc mic pentru ca merele și pepenele să nu se lipească de margini. Este necesar ca în recipient să se amestece constant până când se formează un piure de fructe moale.

Amestecul obținut trebuie pus în robotul de bucătărie pentru ca anumite cocoloașe formate să fie îndepărtate. După acest pas, transferă piureul de fructe în tigaie, pusă la foc mic, până când se atinge o consistență dorită.

Cum trebuie păstrat gemul de pepene galben. S-au aflat toate trucurile

O să observi că amestecul se va îngroșa dacă amesteci constant cu o lingură de lemn. În momentul în care este gata, gemul trebuie să fie lăsat la răcit și transferat în borcane sterilizate pentru a rezista mai mult timp în cămară.

Ține departe borcanele de lumină și căldură pentru a bucura familia mai mult timp cu acest gem delicios, dulce, ce conține foarte puține calorii! Produsul final poate să fie folosit în multe rețete, iar procesul de a obține gemul te ține în bucătărie doar o oră!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI