Uneltele de bucătărie au utilizări ascunse. De exemplu, lingura de spaghete, a cărei spațiu din centru poate fi folosit pentru măsurarea unei porții perfecte de paste. Așa se dovedește și că gaura din mânerul tăvii sau oalei poate fi la fel de utilă, dar nu numai pentru a o agâța în cui.
Această gaură poate fi folosită pentru a ține lingura acoperită de sos pe care o folosiți la mâncare. În loc să murdărească o altă farfurie ori să picure pe blat, sosul va picura din lingură înapoi în oală. Pur și simplu puneți coada ustensilei în gaură și va veni sprijinită deasupra oalei.
Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să nu lăsați ustensilele de plastic în oală sau să le sprijiniți pe partea laterală a tigăii, provocând topirea parțială a acesteia, umplând astfel și bucătăria cu un miros neplăcut de ars.
Mai multe detalii pe Știridinlume.ro.
El facilitează somelierilor sau ospătarilor turnarea băuturii în pahare, dar acest lucru nu este motivul principal pentru găurile cu aer din fundul sticlelor de vin. Prima funcție este de a compensa presiunea prin care trece lichidul în timpului procesului de îmbuteliere. Dat fiind că părțile laterale și partea inferioară a sticlei sunt puncte slabe, spațiul din capătul sticlei ajută la distribuirea uniformă a presiunii din interior. Puteți observa că aceste găuri sunt mai mari la sticlele de șampanie sau, în general, băuturile alcoolice cu bule, deoarece sunt supune unei presiuni mai mari din cauză că sunt frizante.
Dacă aruncați o privire atentă asupra lamei de pe acest cuțit puteți observa că există linii mici, diagonale. Nu sunt acolo doar pentru a dat un aspect plăcut uneltei, ci vă permite să rupeți capătul lamei, așa încât să puteți avea un cuțit nou și ascuțit de câte ori este nevoie. Scoateți cu atenție capacul din spate, dați în jos lama și folosiți capacul pentru a scoate bucata tocită.