Gata, Ionuț Negoiță a anunțat că semnează actele și vinde Dinamo. E oficial: cine cumpără clubul

Gata, Ionuț Negoiță a anunțat că semnează actele și vinde Dinamo. E oficial: cine cumpără clubul
Ionuț Negoiță a anunțat că semnează actele și vinde Dinamo. Anunț oficial: cine cumpără clubul

Ionuț Negoiță semnează actele pentru vânzarea lui Dinamo. E o adevărată ”bombă” pe plan fotbalistic, venită chiar în seara de Înviere. Patronul a anunțat, într-un final, că a acceptat oferta și că, în curând, clubul va avea o altă conducere.

Ionuț Negoiță semnează actele și vinde Dinamo. Anunțul oficial, venit în seara de Înviere

Ionuț Negoiță vinde Dinamo. E oficial și e anunțul pe care fiecare suporter al clubului din Ștefan cel Mare își dorea să îl audă de ani de zile. De data asta, e prima oară când omul de afaceri afirmă, cu subiect și predicat, cum se spune, că tranzacția se va produce și că urmează să semneze actele.

Mai mult decât atât, Negoiță spune clar și ziua în care se va produce evenimentul mult-așteptat. E vorba de marți, adică a treia de zi Paște. Așa că fanii ”câinilor” vor avea patroni noi: chiar pe ei!

”Da, sunt de acord cu intenția Asociației ADPD, astfel că le-am transmis reprezentanților ADPD un mail prin care îi învit să semnăm, marți după Paște, contractul de vânzare cumpărare al pachetului de acțiuni. Am vorbit deja cu notarul să pregatească actele”, a confirmat Negoiță pentru prosport.ro. 

Fanii au reușit să cumpere Dinamo de la Negoiță
Fanii au reușit să cumpere Dinamo de la Negoiță

Totul despre cumpărători. Cine sunt ADPD

ADPD este acronimul pentru ”Asociația Dinamoviști pentru Dinamo”. Este o entitate care s-a format special pentru a strânge bani în scopul de a cumpăra clubul de la Ionuț Negoiță. Având în funcția de președinte pe actorul Răzvan Oprea (cunoscut, cel mai mult, prin rolul din serialul de comedie Atletico Textila, difuzat de Pro TV), și în conducere pe Cornel Dinu, simbol al clubului din Ștefan cel Mare, asociația a inițiat în urmă cu un an de zile o campanie de strângere de fonduri de la suporterii dinamoviști. Aceștia donau 400 de lei pentru, primind în schimb calitatea de ”socio”, adică acționar minoritar, în asociație și, implicit, în viitoarea structură a clubului.

1 leu este suma pe care a cerut-o Negoiță pentru a ceda clubul, care are însă datorii consistente, de ordinul milioanelor de euro, unele dintre ele chiar la firmele acestuia! Rămâne de văzut ce sponsorizări ar putea atrage fanii din ADPD, care nu au strâns sume prea importante până acum, doar undeva spre 50.000 de euro. Facțiunea rivală, programul DDB (Doar Dinamo București), obținuse de la Negoiță cedarea a 10% din acțiuni, investit undeva spre 150.000 de euro. Dinamo e în pericol să nu ia licența pentru noul sezon de Liga 1, trebuind să plătească urgent 180.000 de euro.

 ”Ne-am saturat de pseudo investitorii care au sabotat clubul ani și ani la rând, care și-au umplut conturile pe spatele lui Dinamo, devenită paravan pentru afacerile lor dubioase, în timp ce fotbalul dinamovist a ajuns la un minim istoric. În urma ultimelor declarații venite dinspre actualul patronat al lui Dinamo, vă anunțăm pe toti suporterii dinamoviști că în această seară, Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo a trimis o ofertă scrisa de cumpăare a pachetului majoritar de acțiuni al SC Dinamo 1948 SA”, scria în oferta pe care ADPD i-a înaintat-o lui Negoiță vineri seara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI