01 mai 2024 | 14:30

Gata cu vremea frumoasă! Când se întorc ploile în România. Unde nu va ieşi soarele zile la rând

Vremea Meteo
Gata cu vremea frumoasă! Când se întorc ploile în România. Unde nu va ieşi soarele zile la rând
Ne așteaptă zile cu ploi, la început de mai

Ziua de 1 mai pare mai înorată și se așteaptă ploi. De altfel, ANM a emis o avertizare pentru o parte din țară. În același timp, conform noii pgonoze actualizate, ANM spune că e gata cu vremea frumoasă, precizând și când se întorc ploile în România.

ANM anunță în Caraș-Severin intensificări ale vântului, astăzi

Încă din primele ore ale acestei zile, ANM a avertizat că în județul Caraș-Severin vor apare intesnficri ale vântului, iar pentru restul teritoriului vântul va ajunge până la 50km/h:

„În județul Caraș-Severin vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h, și temporar de peste 70 km/h.Marți (30 aprilie) local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în sudul, sud-estul și centrul țării, cu viteze în general de 45…50 km/h.”, anunță ANM.

A fost emisă prognoza actualizată care anunță că e gata cu vremea frumoasă

Pe 29 aprilie a fost publicată noua prognoză pentru următoarele două săptămâni, iar din datele furnizate de meteorologi constatăm că ANM a schimbat prognoza și este cam gata cu vremea frumoasă, având în vedere că sunt așteptate ploi în aproape toată țara.

De altfel, în cursul acestei după-amiezi, cel puțin la nivelul Capitalei, cerlu este înorat și se așteaptă apariția ploilor.

ANM preciează, conform noii prognoze, că în perioada următoare, vremea se schimbă în Banat și Crișana, deși se va înregistra o creștere a valorilor termice, există șanse mari ca precipitațiile să-și facă simțită prezența, cu toate că snt anunțate maxime de cel mult 22 de grade.

Pentru Transilvania și Maramureș, conform datelor actualizate, „în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat”, dar cu șanse extrem de mari de avea parte și de ploi în aceste două regiuni, deși maximele se vor iîncadra în jurul a 20 – 24 de grade.

ANM anunță că se întorc ploile în România

Veşti rele de la meteo sunt și în estul și sud-estul țării, în Moldova și în Dobrogea, unde, în afară de apariția intensificărilor vântului, ANM mai spune că „cele mai mari valori urmând a se înregistra în intervalul 30 aprilie – 2 mai”, iar după această dată este posibil să apară și fenomenele de precipitații.

Muntenia și Oltenia vor avea parte în următoarele 2 săptămâni de vreme caldă, cu temperaturi cuprinse între 22 și 24 de grade, dar și cu precipitații considerabile în această perioadă.

Zona montană va resimți un proces de încălzire, iar după data de 2 mai, maximele ajunge la cel mult 13 grade, iar ANM mai preciează că:

„Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 10 grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între -2 și 1 grad, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 6 grade.

În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 4 grade.”, anunță ANM.

Din păcate, începutul lunii mai nu este unul foarte bun din punct de vedere termic, iar mulți români care și-au stabilit dej sejururi în această perioadă, s-ar putea să nu prea aibă noroc de soare.

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
România e obligată. Ordinul s-a dat de la UE. S-a stabilit un termen limită
Capital.ro
Locul în care timpul pare cu 9% mai lent pentru majoritatea oamenilor
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro