Gata cu bananele moi și negre. Cu această metodă ieftină rămân galbene mult timp, ce trebuie să faci

de: Ștefan R. Apostol
11 06. 2024

Nu de puține ori ai ajuns în magazin și ai cumpărat banene moi și negre. Dar, următorul truct te ajută să spui gata cu bananele moi și negre! Cu această metodă ieftină rămân galbene mult timp, și te învață ce trebuie să faci.

Spune gata cu bananele moi și negre cu această metodă ieftină!

Bananele sunt un fruct popular și nutritiv, perfect pentru diverse utilizări culinare, cum ar fi smoothie-uri, deserturi sau pur și simplu consumate ca atare. Cu toate acestea, durata scurtă de depozitare ne lasă adesea dezamăgiți.

Dar nu mai trebuie să îți faci griji de-acum, având în vedere că îți oferim o metodă ieftină, și poți pune gata cu bananele moi și negre! Folosind această metodă ieftină rămân galbene mult timp, chiar dacă bananele sunt foarte coapte. Nu mai trebuie să-ți faci temeri, există o soluție pentru a le prelungi semnificativ prospețimea.

Prin această metodă spui gata cu bananele moi și negre în câteva zile. Datorită acestei metode, acum poți păstra bananele timp de până la doi ani fără să-ți faci griji cu privire la stricăciune.

Învață ce trebuie să faci ca să nu mai ai bananele moi și negre

Pentru început, asigură-te că ai cantitatea dorită de banane și pregătește-le prin frecarea ușoară a cojii cu o periuță de dinți și puțin bicarbonat de sodiu. Clătește-le bine sub jet de apă și usucă-le cu prosoape de hârtie.

În continuare, îndepărtează ambele capete ale bananelor fără să le decojești, apoi taie-le în bucăți de aproximativ două degete grosime. Acum, dacă ai borcane de sticlă cu o capacitate de aproximativ 700 ml, pune în straturi ingredientele după cum urmează:

  • o frunză de dafin,
  • doi căței de usturoi,
  • două felii de ardei iute,
  • o linguriță de semințe de coriandru
  • o linguriță de semințe de mărar,
  • amestec de piper alb, negru, verde, roz și piperul roz și condimente.

La acest amestec adaugă bucățile de banane și încă câteva felii de ardei iute. Apoi presară în fiecare borcan o linguriță de zahăr, o linguriță și jumătate de sare, o linguriță de oțet 70% și puțină apă fierbinte, și astfel prelungești ‘viața’ bananelor.

Așa scapi de banane moi și negre

După ce toate ingredientele sunt la locul lor, este timpul să sterilizezi borcanele, șa că punei-le într-o cratiță cu apă fierbinte, cu o cârpă dedesubt, pentru a preveni spargerea. Încălzește și sterilizează borcanele, cu capacele așezate lejer deasupra, timp de aproximativ zece minute.

După sterilizare, ususcă cu grijă borcanele și sigilează-le bine pentru a împiedica pătrunderea aerului. Odată ce ai încheiat această etapă, depozitează borcanele într-un loc răcoros, iar așa ții bananele proaspete 10 zile, și chiar vor rămâne proaspete timp de până la doi ani.