Multe gospodine obișnuiesc să depoziteze bananele la frigider, când observă că acestea încep să se înnegrească. Se întâmplă des, în mod special în sezonul de vară. Află în rândurile de mai jos care sunt motivele pentru care ar trebui să renunți să procedezi astfel. Faci mai mult rău decât bine.
Imediat ce te-ai întors acasă de la cumpărături, primul lucru pe care ești tentat să îl faci este să înghesui produsele alimentare în frigider. Uneori, este bine să le organizezi astfel. Există totuși produse care nu ar trebui depozitate niciodată la temperaturi scăzute, cu toate că acest obicei se practică la scară largă.
Mulți români fac această greșeală: depozitează toate alimentele în frigider după ce le-au achiziționat de la supermarket/magazin sau în momentul în care se tem că urmează să se strice din cauza procesului rapid de coacere, în cazul bananelor.
Nimeni nu-și dorește să arunce la gunoi alimentele pentru care a scos bani din buzunar. Asta nu înseamnă, însă, că orice metodă recomandată în spațiul public merită. Există fructe și legume care se păstrează mai bine la temperatura camerei decât la frigider. Își vor menține aroma plăcută.
Dacă și ție îți plac bananele, fără îndoială ai observat că, în special în sezonul cald, se coc foarte rapid. Poate fi vorba despre temperaturile ridicate din mediul exterior sau poate să aibă legătură cu modul în care le depozitezi în bucătăria ta. Multe gospodine apelează la trucuri pentru a le menține proaspete.
Când afară sunt temperaturi caniculare, majoritatea româncelor apelează la tot felul de secrete, trucuri sau modalități prin care intenționează să mențină bananele proaspete pentru o perioadă lungă de timp. Una dintre acestea presupune depozitarea fructelor la frigider sau congelator.
Ce trebuie să știi este că, în general, fructele și legumele care sunt deja coapte nu se păstrează la temperaturi scăzute. Își vor pierde aroma, gustul, precum și calitatea. Specialiștii au venit cu explicații mai în detaliu privind motivele pentru care nu ar trebui să le pui în frigider.
Toate fructele care sunt deja coapte ar trebui păstrate la temperatura camerei. Odată depozitate la valori termice scăzute, se vor înnegri. Vor fi comestibile, însă nu vor arăta deloc bine. Dacă vrei să te bucuri de un gust bun al bananelor și de mai multe proprietăți nutritive, pune-le într-un coș de fructe în bucătărie.
Fiind cultivate în climate calde, bananele nu sunt obișnuite cu condiții de depozitare reci. Practic, în momentul în care pui banana la frigider, enzimele care încurajează procesul de coacere suferă un fel de inhibare, intervenind altele, responsabile de deteriorarea celulelor și înnegrirea cojii.
Mai mult decât atât, specialiștii spun că, dacă depozitezi bananele la frigider, riști ca gustul acestora să devină ușor amărui. Nu va mai fi deloc dulce.