Gafă de zile mari la Jocurile Olimpice. Ce au pățit sportivii din delegația Poloniei

Gafă de zile mari la Jocurile Olimpice. Ce au pățit sportivii din delegația Poloniei
Gafă de zile mari la Jocurile Olimpice. Ce au pățit sportivii din delegația Poloniei

Gafă de zile mari la Jocurile Olimpice. Marea competiție găzduită de Tokio începe oficial pe 23 iulie, deși unele probe au debutat deja. Peste 11.000 de sportivi vor concura în 339 de probe din 33 de discipline. România a deplasat o delegație de 101 sportivi care vor lupta în 17 dintre acestea. Între timp, o altă delegație s-a confruntat cu o greșeală rarisimă de organizare.

Gafă de zile mari la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice sunt aproape de ceremonia de deschidere ce va avea loc, vineri, 23 iulie, pe Stadionul Olimpic din Tokio. De data aceasta, va fi vorba de o ceremonie restrânsă, lipsită de spectatori din cauza restricțiilor sanitare impuse de situația pandemiei. Totuși, la eveniment vor lua parte împăratul Japoniei, Naruhito, dar și Prima Doamnă a SUA, Jill Biden. Doar 1.000 de oficiali și invitați speciali vor putea urmări din tribune defilarea loturilor olimpice ale țărilor participante.

Problemele majore generate de pandemie pun încă sub semnul întrebării derularea până la final a Olimpiadei. Toshiro Muto, președintele Comitetului de Organizare a JO 2020, a declarat că va fi urmărită cu atenție evoluția situației sanitare și nicio decizie nu este exclusă.

Nu putem prevedea ce se va întâmpla cu numărul de cazuri de coronavirus. Aşadar, vom continua discuţiile, dacă există o creştere a cazurilor. Am convenit că, în funcţie de situaţia pandemică, vom convoca o întâlnire a celor cinci părţi (n.r. – cu CIO, Comitetul Paralimpic Internaţional, guvernul japonez şi guvernul metropolitan din Tokyo). În acest moment, cazurile de coronavirus pot creşte sau scădea. Deci, ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situaţia”, a spus Muto, conform Daily Mail.

Ce au pățit sportivii din delegația Poloniei

Între timp, delegația Poloniei la Jocurile Olimpice a făcut o gafă uriașă în privința propriilor sportivi. Potrivit bbc.com, conducerea federației de înot a calculat greșit numărul de înotători ce puteau participa la întrecerile olimpice. Inițial, lotul de profil avea 23 de sportivi, dintre care 16 la masculin și 7 la feminin. Cu toții s-au deplasat deja la Tokio pregătindu-se de concursuri. Acolo, însă, s-a descoperit că 6 sportivi sunt în plus față de numărul alocat polonezilor.

Astfel, 6 înotători, 3 băieți și 3 fete, au fost nevoiți să plece acasă fără să aibă nicio vină. Un scandal imens s-a declanșat în Polonia, cerându-se demisia de urgență a celor vinovați de uriașa gafă. Lotul olimpic al Poloniei este alcătuit din 210 sportivi care vor concura la 28 de probe.

Pe de altă parte, Jamie Kermond, călăreț australian, a fost testat pozitiv la cocaină și prin urmare i-a fost interzisă participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În vârstă de 36 de ani, Kermond a fost suspendat de federaţie după ce a fost testat pozitiv cu cocaină în iunie, potrivit lesoir.be. Kermond nu a făcut deplasarea, marţi, la Tokyo, împreună cu restul echipei de echitaţie. El urma să ia parte la primele sale jocuri cu calul Yandoo Oaks Constellation.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI