Pe un banner uriaș cu mesajul „Te iubesc, Iași”, apare o clădire din Chișinău. Reprezentanții primăriei se apără și spun că este vorba, de fapt, de o clădire din oraș. Cu toate acestea, sunt contraziși de istorici.
Un banner uriaș a fost afișat pe bulevardul Independenței cu mesajul „Te iubesc, Iași”. Cu toate acestea, banner-ul conține o imagine cu o clădire din Chișinău, nu din Iași. Reprezentanții primăriei se apără și susțin că este vorba despre un imobil situat pe pietonalul Ștefan cel Mare, din oraș.
Pe de cealaltă parte, istoricul Sorin Iftimi nu este de acord. Acesta a confirmat faptul că, de fapt, este o clădire din orașul Chișinău. Istoricul este de părere că reprezentanții primăriei au făcut o confuzie între clădirea de pe strada Armenească din Chișinău și Palatul Camilli din Iași.
Acesta este situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și a fost construit în 1904, aparținând Episcopiei Romano – Catolică. Pe lângă clădirea disputată, pe banner-ul care promovează Iașiul se mai pot regăsi și imagini cu Hotelul Traian, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” și Palatul Culturii.
Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași, susține că imobilul despre care se vorbește este din Iași. Mai exact, se află pe pietonalul Ștefan Cel Mare, vis-a-vis de Banca Națională.
„Este vorba despre un proiect sprijinit de Primăria Municipiului Iaşi prin montarea acestui banner. Este vorba despre proiectul «Te Iubesc, Iaşi», realizat în parteneriat cu mai multe organizaţii neguvernamentale, care îşi doresc promovarea Iaşului şi a turismului în Iaşi. Clădirea despre care este vorba este din Iaşi. Vă rog să vizitaţi pietonalul Ştefan cel Mare, vis-a-vis de Banca Naţională a României, unde o să puteţi vedea clădirea care aparţine de Episcopia Romano-Catolică din Iaşi, care a şi fost renovată”, a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iaşi, Sebastian Buraga.
Istoricul Sorin Iftimi a fost contactat de către reporteri și a confirmat faptul că fotografia afișată pe banner-ul respectiv este din Moldova. De asemenea, el este și muzeograf al Muzeului de Istorie a Moldovei, din cadrul Complexului Muzeal „Moldova” Iași.
În același timp, istoricul a precizat că în municipiul Iași nu există o clădirea asemănătoare ca arhitectură cu cea care se poate observa pe banner. Fotografia de pe acel banner este imaginea de pe cartea poștală din Chișinău.