Gafa colosală făcută de Corina Atanasiu, ministru desemnat de Dacian Cioloş la Ministerul Educaţiei

Gafa colosală făcută de Corina Atanasiu, ministru desemnat de Dacian Cioloş la Ministerul Educaţiei
Cine este Corina Atanasiu, ministru desemnat de Dacian Cioloş la Ministerul Educaţiei

Nici nu a fost învestită în funcție, că nominalizarea USR la Educație, Corina Atanasiu, a făcut și prima gafă. Ea a fost desemnată ca ministru de Dacian Cioloș la Ministerul Educației. De altfel, mulți români se întreabă cine este ea, de fapt. Se pare că ea s-a făcut remarcată pe scena politică și cu câteva gafe greu trecut cu vederea.

Cine este Corina Atanasiu, ministru desemnat de Dacian Cioloş la Ministerul Educaţiei

Corina Atanasiu este propunerea lui Dacian Cioloș pentru Ministerul Educației. Ea nu se află însă pentru prima dată în această postură, ea fiind numită și la precedentul guvern, dar nu a avut sorți de izbândă.

Corina Atanasiu este membră USR-PLUS și a fost secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. A deținut funcția în guvernul PNL-USR-PLUS, condus de Florin Cîțu din iarnă. Ea este expertă în fonduri europene, însă nu provine din învățământ. Corina Atanasiu ar fi primul ministru al Educației care provine dintr-un ONG. Deține o licență în științele educației obținută în ’90, însă fără a profesa în domeniu.

În vârstă de 46 de ani, nominalizata la Miniserul Educației, conform descrierii de pe site-ul USR, este expertă în accesare de fonduri europene și are la activ numeroase proiecte de dezvoltare locală, combaterea sărăciei și din sfera educației.

„A absolvit Colegiul Al. I. Cuza, este licențiată în Științele Educației, are două studii masterale, Administrație Publică și Studii de Muncă, precum și numeroase certificări. Foarte implicată civic și social, este de 20 de ani voluntar activ al Crucii Roșii Vrancea.

Din această calitate din care a atras finanțări de aproape 1 milion de Euro pentru dezvoltarea locală, care au dus la îmbunătățirea calității vieții persoanelor defavorizate din județ.”, scrie în prezentarea acesteia pe site-ul USR.

Gafa colosală făcută de noul ministru

Conform unor surse citate de Edupedu.ro, propunerea pentru Ministerul Educației, Corina Atanasiu, este autoarea măsurilor pe educație din documentul cu care premierul numit de Klaus Iohannis a mers la Cotroceni.

Mai precis, propunerile cu care Cioloș a mers la Cotroceni, pe domeniul Educației, vizează o vacanță de două săptămâni pentru toți elevii, dar și revenirea în format fizic doar în localitățile sub 6 la mie.

Despre nominalizarea Corinei Atanasiu pentru funcția de ministru al Educației a scris pe Facebook și Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist, consilier Chestor la Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor. El a asistat la audierea Corinei Atanasiu pentru funcția de ministru al Educației.

“Urmează anul următor…”, zice o doamnă care se vrea ministrul Cercetării. No shit, Sherlock! Se pierde la termenul INTEROPERABILITATE, apoi spune că vrea buget de 1% din PIB-ul de la stat, dar și 1% din PIB-ul de la privat! Doamne ferește!

Tanti, țara asta are un singur PIB! Cică e profi, vine din privat! Aha!”, a scris Cristian Vasilcoiupe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI