Gafa colosală a lui David Popovici la Campionatele Europene de la Kazan. Cum a ratat finala

Gafa colosală a lui David Popovici la Campionatele Europene de la Kazan. Cum a ratat finala
Gafa colosală a lui David Popovici la Campionatele Europene de la Kazan. Cum a ratat finala

Gafa colosală a lui David Popovici la Campionatele Europene de la Kazan. Înotătorul de 17 ani care a făcut furori la Jocurile Olimpice participă, în aceste zile, la Europenele ce se desfășoară în Rusia. David Popovici participă la 3 probe: 100, 200 și 400 m liber. La ultima dintre ele a fost la un pas de calificarea în finală. Dar sportivul de la Dinamo a comis o eroare rarisimă, care l-a privat de locul în ultimul act, unde putea avea șanse la o medalie.

Gafa colosală a lui David Popovici la Campionatele Europene de la Kazan

Gafa colosală a lui David Popovici la Campionatele Europene de la Kazan. Înotătorul de 17 ani a devenit celebru după prestația la Jocurile Olimpice. A ocupat locul 4 la 200 m liber și locul 7 la 100 m liber. Dar a impresionat mai ales prin potențialul arătat, la o vârstă fragedă, în compania celor mai mari nume ale natației mondiale. Întors în țară, David a recunoscut că este curtat de universități din SUA și Europa pentru a se muta acolo, asigurându-i-se condiții de pregătire deosebite.

David Popovici a ales, însă, deocamdată, să facă o mutare-surpriză. El s-a mutat, de curând, de la Steaua la Dinamo. Motivul l-ar fi constituit lipsa dorinței oficialilor steliști de a continua colaborarea cu înotătorul-minune.

David a avut contract cu clubul Steaua până în data de 31 august. După încheierea contractului, noi am căutat să semnăm cu un alt club, în condiţiile în care dinspre Steaua era evident faptul că oamenii păreau că nu mai sunt interesaţi de prelungirea colaborării. Am avut mai multe discuţii în acest sens”, a explicat Mihai Popovici, tatăl sportivului, la Telekom Sport.

Cum a ratat finala

Din postura de proaspăt dinamovist, David Popovici participă la Campionatele Europene ce au loc în Kazan, în Rusia. David și-a început evoluțiile cu proba de 400 m liber, ce nu este printre preferatele sale. Cu toate acestea, înotătorul de 17 ani a fost la un pas de câștigarea seriei și calificarea în finală. Dar, în timp ce era la conducerea cursei a făcut o eroare rarisimă: a greșit numărătoarea lungimilor de bazin rămase. E drept, competiția are loc în bazinul scurt, de 25 de metri, spre deosebire de cel olimpic, de 50 de metri.

David Popovici şi-a făcut încălzirea cu 400 metri liber, o probă încheiată cu ”stop” neprevăzut. David a condus detaşat seria sa, dar s-a oprit după 14 bazine (din cele 16 totale). Şi-a dat seama că mai e de tras, a reintrat în cursă, dar secundele pierdute l-au privat de intrarea în finală. O mică eroare a unui mare campion, care nu arată altceva decât că David este la început de drum şi încă învaţă, de la o cursă la alta. Şi învaţă repede! Cândva, ne vom aminti amuzaţi că în cariera unui mare sportiv se întâmplă şi mici accidente. Capul sus, David! Mai sunt încă două curse aici, la Kazan (100 şi 200 m liber), plus alte câteva mii înaintea ta!”, a fost explicația dată de FC Dinamo într-o postare făcută pe contul oficial de Facebook al clubului.

Sursa foto: Facebook/COSR

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI